Segueix-nos a les xarxes socials:

Ramon Corominas

"No estem en caiguda lliure, però l'ajust no ha acabat"

"No estem en caiguda lliure, però l'ajust no ha acabat"diari de girona

Com valora les últimes estadístiques de preus?

La baixada de preus dels últims mesos segueix la línia del conjunt de Catalunya i es constata que la recuperació de la qual alguns parlaven, encara tardarà a arribar. Ja no estem en caiguda lliure, però l'ajust no ha acabat del tot. Les xifres de ?taxacions del ministeri són mínimes, fet que demostra que el mercat està molt parat i completament a l'expectativa de l'evolució de l'economia.

Quines perspectives tenen des del sector?

Mentre hi hagi la crisi econòmica general que patim ara no veurem una recuperació de preus. Anem cap a una estabilització, sobretot on hi hagi una mínima demanda latent i gens especulativa, com els centres de les poblacions o la primera línia de mar en municipis de la costa. A la resta, encara veurem rectificacions a la baixa. D'aquí a unes setmanes, quan conclogui l'estudi que fem amb els promotors, veurem més clar en quines zones i barris estan baixant més els preus.

Quin paper hi té el sector financer?

Mentre els bancs i caixes d'estalvis segueixin en la línia de restricció de crèdit actual, no hi ha res a fer. D'altra banda, les entitats financeres tenen un gran estocatge i fan polítiques molt agressives en la comercialització. Això fa que si un particular posa a la venda el seu habitatge ha de competir en preus amb les entitats financeres. Això es nota sobretot en l'àrea urbana de Girona i les rodalies de les grans poblacions, que és on bancs i caixes tenen més pisos adjudicats.

És una competència molt dura per al sector?

Sobretot perquè tenen una eina, com el finançament, de la que nosaltres no disposem.

Prem per veure més contingut per a tu