Segueix-nos a les xarxes socials:

Endesa creu que aquest estiu el consum baixarà un 15% per la crisi

La companyia elèctrica assegura que tot està "a punt" per a la temporada turística i garanteix el subministrament

Endesa creu que aquest estiu el consum baixarà un 15% per la crisi

La crisi econòmica també afecta Endesa. Els estius amb aires condicioninats a tot gas i frigorífics a tot drap s'han acabat. Els propietaris de les vivendes de la Costa Brava ja no gasten com fa uns anys. La factura pesa en l'economia familiar i cal estalviar en moments de crisi. Aquesta situació fa preveure a la companyia elèctrica que el consum per aquesta temporada turística baixi un 15% respecte al màxim històric que es va assolir fa dos anys. En aquest sentit, el director de Girona d'Endesa, Francesc Vizcaíno, va assegurar que tot està "a punt" per a aquest estiu i que el subministrament elèctric està garantit.

Per tant, la crisi econòmica també passa factura a Endesa. Vizcaíno va explicar que l'empresa ha calculat que aquest estiu el consum pot estar un 15% per sota respecte al de 2009. "La previsió de consum d'energia d'aquest any no és la de fa dos, quan va ser històrica", va destacar.

El director d'Endesa a Girona va concretar durant la presentació de la campanya de prevenció d'incendis forestals de la companyia que la xarxa de distribució de la província està "a punt" per a aquesta temporada turística i que estan "tranquils i confiats" per a aquest estiu ja que les línies estan "perfectament" mantingudes i preparades.

En aquest sentit, el director de distribució a Girona, Ramon Esteve, va indicar que la davallada en la despesa és, principalment, pel descens de l'activitat econòmica.

Des d'Endesa asseguren, amb tot, que aquest ha de ser un estiu tranquil i que no tenen per què haver-hi apagades ja que la xarxa està preparada per aguantar l'augment de consum estacional en aquests mesos de més calor i turisme.

De la mateixa manera, Vizcaíno va comentar que tota la xarxa està en perfectes condicions després de la renovació que es va fer arran de la nevada del 8 de març de 2010. Tant és així que aquest any no s'ha trobat cap anomalia, segons va detallar el director de la companyia a Girona.

Un altre dels aspectes que cal tenir en compte durant l'estiu és laprevenció d'incendis en les línies elèctriques.

Endesa ha invertit aquest any 2,7 milions a Girona en el pla anual de prevenció d'incendis forestals a Girona, que es basa en la neteja i cura dels boscos i en la realització de termografies per controlar possibles escalfaments de 1.000 quilòmetres de línies de mitjana tensió. Del total de 94.353 quilòmetres de línies elèctriques que aquesta companyia té a Catalunya, el 17 % passen per zones boscoses, cosa que comporta més risc d'incendi.

El director de distribució d'Endesa a Catalunya, Ramon Esteve, va indicar que aquests treballs són "necessaris", ja que la xarxa passa per "espais naturals que són un bé de tots" i per complir la normativa vigent. Aquest pla de prevenció té una vigència triennal i ha suposat entre el 2009 i el 2011 la inversió de 92,7 milions a Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu