Segueix-nos a les xarxes socials:

Crearan dos comitès per aconseguir més rutes i viatgers a Girona i Reus

El secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas, es va mostrar ahir a favor de la creació d'un Comitè de Desenvolupament de Rutes Aeroportuàries (CDRA) a Girona i un altre a Reus per aconseguir més rutes i més passatgers.

Táboas ho va explicar en unes jornades sobre la privatització dels aeroports que es van celebrar ahir a Barcelona, organitzades pel Col·legi d'Enginyers de Camins, i va argumentar que aquest comitè permetria diversificar les companyies operatives en aquests aeroports per evitar que s´explotin «monopolísticament», com passa a Girona amb Ryanair.

Sobre la privatització de les filials d'Aena que gestionaran els aeroports de Madrid i Barcelona, el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, va anunciar que la participació serà d'entre el 10% i el 20%.

El president d'Aena, Juan Ignacio Lema, ja va avançar a principis de juny que la participació de l'organisme públic rondaria el 20%, encara que va recalcar que aquesta xifra era una «aproximació» i que encara no estava clara.

Táboas va indicar que el control de les futures concessionàries el portarà a terme una societat integrada per Aena, la Generalitat de Catalunya, ajuntaments i empreses que «serveixin i se serveixin» dels beneficis econòmics derivats d'aquestes infraestructures. Va assegurar que aquest òrgan de control servirà per garantir la interrelació entre les concessionàries i el territori, de tal manera que s'aconsegueixi una gestió individualitzada i adaptada a les necessitats concretes de cada aeroport.

Així mateix va subratllar que cada milió de passatgers que arriba a un aeroport català suposa la creació d'uns 4.500 llocs de treball, i que cada turista gasta al voltant de 700 euros al nostre país

Prem per veure més contingut per a tu