Segueix-nos a les xarxes socials:

Comprar de manera responsable

Apostar pel comerç local i de proximitat, fer una llista i pressupost i anticipar les compres, són alguns consells

Comprar de manera responsableGETTY IMAGES

Des de fa setmanes molts carrers i eixos comercials de ciutats i pobles de les comarques gironines viuen amb intensitat l’arribada de les festes nadalenques. Les compres i els regals s’avancen cada vegada més. Els consumidors busquen les ofertes i les oportunitats que es generen ja moltes setmanes abans de les festes. El Black Friday és un exemple. Per cert, abans era l’últim divendres de novembre i ara ja s’ha transformat en una campanya de descomptes que comença molt abans i dura fins i tot una setmana o deu dies. La confiança en el comerç de proximitat i local és un bon consell de cara a fer una compra responsable i sostenible.

Amb l’arribada de les festes nadalenques, les ciutats s’omplen d’una atmosfera màgica i les llistes de regals comencen a créixer. Comprar regals pot ser una tasca que pot resultar estressant, sobretot si es deixa tot per l’últim moment. Per ajudar-te a gaudir d’una experiència de compres més relaxada i exitosa, donem alguns consells pràctics que poden ser de molta utilitat.

Fes una llista i estableix un pressupost: Abans de posar-te a comprar, fes una llista dels destinataris dels teus regals i dels possibles regals que t’agradaria comprar per a cadascun. A més, estableix un pressupost per evitar sorpreses desagradables a final de mes.

Compra amb antelació: Evita les aglomeracions de l’últim minut fent les teves compres amb antelació. Això et permetrà explorar amb calma les opcions disponibles i triar el regal perfecte per a cada persona especial.

Explora botigues locals: No oblidis visitar les botigues locals i els mercats de Nadal del teu barri. A més de trobar regals únics i artesanals, també donaràs suport als petits comerços locals.

Aprofita les ofertes i descomptes: Les festes nadalenques solen ser èpoques d’ofertes i descomptes. Aprofita aquestes oportunitats per estalviar diners i aconseguir regals de qualitat a preus assequibles.

Investiga les preferències del destinatari: Dedica temps a conèixer les preferències i aficions dels teus éssers estimats. Això et facilitarà la tasca de trobar un regal que realment els agradi i apreciïn.

Opta per regals significatius: En lloc de buscar simplement regals costosos, centra’t en aquells que tinguin un significat especial. Regals personalitzats o aquells que reflecteixin una experiència compartida poden tenir un valor emocional molt més gran.

Considera regals experiencials: Les experiències també poden ser regals memorables. Pots optar per targetes de regal per restaurants, entrades per esdeveniments especials o activitats d’aventura.

No deixis les compres per l’últim dia: Evita l’estrès de les compres de l’últim moment. Planifica amb temps i gaudeix del procés de selecció de regals sense presses.

Cuida del medi ambient: Opta per regals sostenibles i embolcalls ecològics. Redueix la utilització de plàstics i fomenta la consciència ambiental entre els teus éssers estimats.

Recorda l’essència de les festes: Més enllà dels regals materials, recorda que les festes són una oportunitat per estar amb els éssers estimats. Dedica temps a compartir moments especials i crea records inoblidables.

Prem per veure més contingut per a tu