Comprar de manera responsable

Apostar pel comerç local i de proximitat, fer una llista i pressupost i anticipar les compres, són alguns consells

Nadal és una de les èpoques de l'any amb un major volum de compres.

Nadal és una de les èpoques de l'any amb un major volum de compres. / GETTY IMAGES

D.Céspedes/E.Remolina/AMIC

Des de fa setmanes molts carrers i eixos comercials de ciutats i pobles de les comarques gironines viuen amb intensitat l’arribada de les festes nadalenques. Les compres i els regals s’avancen cada vegada més. Els consumidors busquen les ofertes i les oportunitats que es generen ja moltes setmanes abans de les festes. El Black Friday és un exemple. Per cert, abans era l’últim divendres de novembre i ara ja s’ha transformat en una campanya de descomptes que comença molt abans i dura fins i tot una setmana o deu dies. La confiança en el comerç de proximitat i local és un bon consell de cara a fer una compra responsable i sostenible.

Amb l’arribada de les festes nadalenques, les ciutats s’omplen d’una atmosfera màgica i les llistes de regals comencen a créixer. Comprar regals pot ser una tasca que pot resultar estressant, sobretot si es deixa tot per l’últim moment. Per ajudar-te a gaudir d’una experiència de compres més relaxada i exitosa, donem alguns consells pràctics que poden ser de molta utilitat.

Fes una llista i estableix un pressupost: Abans de posar-te a comprar, fes una llista dels destinataris dels teus regals i dels possibles regals que t’agradaria comprar per a cadascun. A més, estableix un pressupost per evitar sorpreses desagradables a final de mes.

Compra amb antelació: Evita les aglomeracions de l’últim minut fent les teves compres amb antelació. Això et permetrà explorar amb calma les opcions disponibles i triar el regal perfecte per a cada persona especial.

Explora botigues locals: No oblidis visitar les botigues locals i els mercats de Nadal del teu barri. A més de trobar regals únics i artesanals, també donaràs suport als petits comerços locals.

Aprofita les ofertes i descomptes: Les festes nadalenques solen ser èpoques d’ofertes i descomptes. Aprofita aquestes oportunitats per estalviar diners i aconseguir regals de qualitat a preus assequibles.

Investiga les preferències del destinatari: Dedica temps a conèixer les preferències i aficions dels teus éssers estimats. Això et facilitarà la tasca de trobar un regal que realment els agradi i apreciïn.

Opta per regals significatius: En lloc de buscar simplement regals costosos, centra’t en aquells que tinguin un significat especial. Regals personalitzats o aquells que reflecteixin una experiència compartida poden tenir un valor emocional molt més gran.

Considera regals experiencials: Les experiències també poden ser regals memorables. Pots optar per targetes de regal per restaurants, entrades per esdeveniments especials o activitats d’aventura.

No deixis les compres per l’últim dia: Evita l’estrès de les compres de l’últim moment. Planifica amb temps i gaudeix del procés de selecció de regals sense presses.

Cuida del medi ambient: Opta per regals sostenibles i embolcalls ecològics. Redueix la utilització de plàstics i fomenta la consciència ambiental entre els teus éssers estimats.

Recorda l’essència de les festes: Més enllà dels regals materials, recorda que les festes són una oportunitat per estar amb els éssers estimats. Dedica temps a compartir moments especials i crea records inoblidables.