Segueix-nos a les xarxes socials:

Talla la cantonada de l'esponja i cuida la teva salut

El truc viral per cuidar la teva salut de tots els gèrmens que podem trobar a la cuina i al lavabo

Si no mantenim una bona higiene dels estris de neteja, podem posar-nos molt malalts

Talla la cantonada de l'esponja i cuida la teva salut@ master1305

Netejar la nostra llar cada dia és una tasca imprescindible. El lavabo i la cuina són les estances que s'han de netejar més sovint perquè són les que més fem servir i les que més bacteris poden tenir. Utilitzar una esponja per netejar els plats o el lavabo és molt comú, però, saps les contraindicacions que té per a la salut? T'expliquem el truc per solucionar-ho.

Segons un recent estudi, les esponges figuren entre els objectes més bruts que tenim a casa. De fet, una esponja de fregar pot contenir fins a més de 50.000 milions de microorganismes per centímetre cúbic de superfície. Aquesta xifra és molt alta i espanta, per la qual cosa hem d'anar amb compte amb allò que utilitzem per netejar els nostres plats.

Com desinfectar-la

Per utilitzar correctament l'esponja de cuina, primer ens hem de recordar de desinfectar-la després de cada ús. La millor manera de fer-ho és col·locar-la en un recipient amb aigua freda i ficar-la al microones. Després de posar el microones a màxima potència, deixem reposar l'esponja durant, almenys, 2 minuts. Després podem treure-la, escórrer-la i deixar-la assecar. Si no tenim microones, podem bullir una tassa d'aigua i a continuació, afegir vinagre blanc. Xopem la nostra esponja i la deixem així durant 20 minuts. En acabat, podem esbandir-la i posar-la a assecar. Heus aquí per què tallar la cantonada de l'esponja ens pot ajudar a resoldre aquest problema tan comú.

Tallar la punta de l'esponja amb les estisores

Hem descobert que l'esponja és un receptacle de gèrmens. L'error més gran que podem cometre és utilitzar la mateixa esponja per a diversos usos. Per evitar confusions, podem fer servir aquest truc: tallar la cantonada de l'esponja. Amb una tisora, podem fer un petit tall a l'esponja que volem distingir de les altres. D'aquesta manera ja no correrem el risc de confondre esponges destinades a altres usos. De fet, fer servir la mateixa esponja per fregar els plats, netejar la campana extractora i desinfectar superfícies pot arribar a ser molt perillós per a la nostra salut.

En qualsevol cas, ens hem de recordar de substituir les esponges que utilitzem cada 3 setmanes. D'aquesta manera aconseguirem el màxim nivell d'higiene i qualitat de neteja amb el seu ús.

Prem per veure més contingut per a tu