L'equip de govern de Palafrugell i la comunitat musulmana local han acordat que la mesquita s'ubiqui darrera del parc de bombers, a la zona industrial, en uns terrenys municipals. Aquest hauria de ser l'emplaçament definitiu després que el del costat de l'estació d'autobusos quedés descartat perquè un dels particulars que havia de vendre la parcel·la per a desenvolupar el projecte, el regidor Fredreric Prats (CiU), hi renunciés per la pressió de l'oposició i, especialment, del grup municipal d'Esquerra. Els republicans van posar en dubte la implicació de l'edil en el projecte com a representant públic, assessor desinteressat de la comunitat en assumptes arquitectònics i propietari d'un dels terrenys. Esquerra apuntava que amb tots aquests elements aglutinats en la figura de Prats es podia produir un cas de prevaricació. El regidor de CiU va rebutjar la venda del seu terreny per "acabar amb possibles males interpretacions". ERC va manifestar ahir el seu acord total amb la nova ubicació.

L'espai que ha d'acollir la mesquita i centre sociocultural està situat al carrer de la Indústria i fa cantonada amb el carrer Trefí. La parcel·la on s'haurà de construir l'equipament islàmic és de 1.500 metres quadrats. Al costat, hi ha un altre espai de 900 metres quadrats on l'Ajuntament farà un aparcament públic, però amb preferència per als fidels musulmans, va concretar ahir l'alcalde, Juli Fernández (PSC). El batlle ha afegit que els terrenys del centre de la vila tenien una superfície conjunta de 700 metres quadrats, de manera que la comunitat disposarà de més espai. Sobre l'aspecte de l'edificació, Fernández va concretar que podrà tenir la forma que els promotors del centre de culte desitgin, si bé va afegir que "no volen fer una obra faraònica".

Quant als diners que la comunitat va pagar a l'Ajuntament per les dues parcel·les del projecte inicial (146.894,30 euros), l'alcalde va precisar que els musulmans poden anul·lar l'operació de compra, de manera que l'Ajuntament els hauria de retornar els diners; o, per contra, poden fer una permuta entre els terrenys. Fernández va afegir que, en tot cas, la comunitat no haurà d'afegir diners ja que el valor del sòl era diferent: el del centre de la localitat té qualificació de sòl urbà, mentre que el del polígon és d'equipament privat.

Aquesta qualificació ha fet que la comunitat accedís a fer la mesquita en aquests terrenys, on uns mesos enrere ho va rebutjar. Aleshores, la qualificacio que tenien els terrenys només permetia la cessió de l'espai per 50 anys, al final dels quals tot el que hi hagués tornaria a ser propietat de l'Ajuntament. Ara, amb la qualificació d'equipament privat, l'Ajuntament pot vendre la parcel·la.

En tot cas, la llicència urbanística per a la construcció del centre no podrà ser demanada fins a la finalització de la tramitació del POUM. Aquesta llicència va lligada a una altra llicència específica d'activitats per a ús religiós. En aquest aspecte, doncs, no hi haurà cap retard respecte de l'anterior ubicació.