El 1986 Tom Hanks i Sehelley Long van tractar de reformar la seva llar a 'Aquesta casa és una ruïna'. Els obrers no feien més que repetir-que estaria acabat en dues setmanes, però es va allargar tant que a punt va estar d'acabar amb la seva relació. Qui els havia de dir als seus personatges que 30 anys més tard es podria construir una casa en només una setmana. Sí, han llegit bé, una setmana, set dies.

FOTO: Adrià Goula

La companyia especialitzada en construcció sostenible ARQUIMA ha aixecat una original habitatge al Vallès Occidental, a Barcelona. La casa destaca pel seu volum i acabats, opaca cap al carrer i totalment transparent en la part frontal i laterals.

Composta per 320 metres quadrats, estan distribuïdes en dues plantes. La baixa, destinada a ser habitada de dia, conté l'entrada, el saló, la cuina i el menjador. A la planta superior es troba instal·lada la zona nocturna, amb un estudi, les habitacions infantils i la suite principal de 55 metres quadrats amb bany doble privat.

Al llarg de la casa podem trobar tot tipus de decoració modernista, una enorme llar de foc, grans finestrals. Tres són els colors que més destaquen en la llar: el blanc, el negre i el color de la fusta natural. A més, a l'exterior de l'habitatge s'ha instal·lat una espectacular piscina. Una casa de catàleg.

FOTO: Adrià Goula