Els promotors del pla parcial Costa Brava de Blanes s'han compromès a iniciar, en un màxim de tres mesos, les obres per dotar de serveis el terreny que ha de cedir l'Ajuntament a Educació perquè hi construeixi l'escola Sa Forcanera. Si bé és cert que el passat 29 de ?setembre van demanar suspendre les obres del sector per l'actual ?crisi immobiliària la urbanització dels 10.700 metres quadrats de la futura escola no es veurà alterada.

La dotació de serveis es farà directament des de la plaça de l'Onze de setembre, on ara estan ubicats els barracons que conformen l'escola Sa Forcanera, fins als terrenys on s'haurà d'emplaçar l'equipament. A més, els promotors s'encarregaran de condicionar un espai que solucioni els problemes de circulació que es puguin generar.

L'alcalde de la població, Josep Trias (CiU) indica que l'Ajuntament es posarà a treballar per "entregar el solar administrativament" al departament d'Educació. Inicialment s'ha encarregat un estudi topogràfic que haurà de servir per realitzar l'aplanament del terreny salvant així els desnivells i les irregularitats que presenta en l'actualitat. Trias espera que s'iniciï aquest estudi al llarg d'aquesta setmana ja que recentment va emetre un decret d'alcaldia que anava en aquest sentit.

L'alcalde afirma que des del departament li han indicat que tractaran d'incorporar la construcció de la nova escola dins la primera comissió de Govern de l'any vinent. Tot i això el batlle descarta donar dades sobre quan està previst que entri en funcionament el centre escolar però comenta que podria ?inaugurar-se el curs 2011-2012. Recorda que malgrat que el Govern acostuma a licitar les obres d'aquests equipament "per a 18 mesos" es pot construir una escola en un any. I és que l'escola Mossèn Joan Batlle n'és un exemple ben clar, ja que va ser construïda en 12 mesos.

Trias apunta que resulta una prioritat poder entregar "en via documental els 10.400 metres quadrats municipals més els 300 metres quadrats privats de terreny" al departament. Una vegada aquest fet s'hagi produït tot el desenvolupament de les obres anirà a càrrec d'Educació.