Els pares i mares de l'Institut d'Educació Secundària (IES) Vescomtat de Cabrera d'Hostalric han decidit mobilitzar-se per aconseguir que el Departament d'Educació reconsideri la seva decisió de cancel·lar l'horari intensiu en aquest centre educatiu el curs vinent i que s'estava implantant des de fa dos anys en aquest centre.

La primera acció reivindicativa organitzada per l'Associació de Pares i Mares (Ampa) de l'Institut es realitzarà el diumenge de la setmana que ve, 27 de juny, i en concret consistirà en una seguda reivindicativa a les sis de la tarda. L'hora, el lloc i el dia, com explica la secretària de l'Ampa Maribel Cañabate no s'han escollit per atzar sinó que s'ha triat la rotonda que hi ha a la sortida d'Hostalric en direcció Massanes perquè dóna accés a l'Autopista AP-7 i també és un encreuament de la carretera que ve de Blanes procedent de Tordera i per tant, provocaran un caos de trànstit. I afegeix que "serà un dia de molt trànsit i a més se'ns veurà i la gent vindrà d'un pont molt llarg".

Aquesta acció reivindicativa arriba després de la negativa d'Educació de seguir amb l'horari intensiu coneguda fa pocs dies i "es fa a finals de juny perquè no podem esperar el setembre, cal mobilitzar-se abans de començar el curs que ve". A més, Cañabate assegura que la decisió de mobilitzar-se s'ha pres amb un suport de 300 persones que eren presents a l'assemblea celebrada dijous i on també hi havia representants de sis consistoris del Baix Montseny que hi aporten alumnes.

Carta al conseller Maragall

A banda de l'acció de protesa, en els propers dies, els pares adreçaran una carta al conseller d'Educació Ernest Maragall per tal de mostrar-li el seu desacord vers la decisió del seu departament i alhora "per tal que se'ns donin explicacions perquè a nosaltres només se'ns ha donat la resposta de la negativa, sense motius", diu la secretària de l'Ampa.

Tot i no dir-los els motius, Educació els ha fet arribar diversos horaris per substituir l'actual horari intestiu, però cap els satisfà. Dos d'ells, explica aquesta, són "totalment inviables" perquè els alumnes només "tindrien una hora per dinar i els que viuen a Hostalric per exemple, no tindrien ni temps per anar a casa i tornar" i l'altra opció d'Educació tampoc és del seu agrat perquè "tot i ser dos dies amb horari com ara, els altres, es fan quatre hores al matí i dues a la tarda i tampoc se'ls deixa gairebé temps per dinar, només una hora i 45 minuts, quan pel menjador hi haurien de passar uns 350 alumnes, l'equipament no dóna per tant".

Des d'Educació, fa pocs dies, el delegat a Girona Andreu Otero va explicar que s'ha cancel·lat l'horari intensiu perquè el centre no es troba en una situació d'excepcionalitat com fa dos anys quan hi havia la problemàtica del transport escolar no obligatori i que ara, es proposaran diferents horaris al centre.