La biblioteca comarcal de Blanes s'ha adherit al Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la Unesco. El passat 22 de juny, va ser presentada la candidatura d'adhesió de la Biblioteca Comarcal de Blanes, que ha estat acceptada per unanimitat.

Les biblioteques d'aquest grup tenen molt en compte la seva funció social i educadora i promouen la participació dels seus usuaris, d'una manera col·lectiva i conscient, en la societat plural, responsable i solidària en què tots ens mereixem viure. Per tal d'assolir aquestes funcions, consideren la lectura com a element prioritari, enriquidor i generador de vida.

Els objectius bàsics d'aquestes biblioteques membres són, entre d'altres, el foment de la pau i la comprensió internacional, la promoció del diàleg intercultural (promovent iniciatives i donant a conèixer cultures minoritàries), el respecte a l'entorn ecològic, humà i social, facilitar l'accés a la informació i al coneixement a les persones amb més dificultats, posar atenció a la diversitat i millorar la cohesió social, propiciar l'activitat de les persones per tal que siguin agents actius de la cultura, concebre la biblioteca com un lloc de trobada i socialització i fer reals els objectius del Manifest Unesco de la Biblioteca Pública.