Centenars de lloretencs van poder visitar ahir per primer cop el nou teatre municipal en una jornada de portes obertes que va donar el tret de sortida aquest nou equipament que malgrat ésser ahir "inaugurat" per les autoritats no programarà cap espectacle fins a la propera temporada, és a dir, cap el mes de setembre.

Aquest teatre municipal encara no està acabat del tot sinó que hi manquen encara la connexió de les escomeses de les companyies i algun detall, com va denunciar el grup de l'oposició de Lloret, GRILL, aquesta setmana, I a més, a pocs dies perquè finalitzi el temps per què els ajuntaments puguin inaugurar equipaments, ja que a partir del a 28 d'aquest mateix mes està prohibit per llei perquè les eleccions municipals són al maig.

L'acte de presentació del nou teatre va atraure unes 300 persones cap a les onze del matí, quan es van produir els parlaments de les diferents autoritats locals, de l'arquitecte d'aquest edifici singular que s'adapta a l'entorn del Parc de Can Saragossa i del secretari de Cultura de la Generalitat Xavier Solà. Després dels parlaments, va celebrar-se un espectacle infantil fora de les instal·lacions i tot seguit l'obertura de les portes als ciutadans, que van fer cua per la rampa del teatre tot esperant la seva visita guiada.

Aquest teatre és un edifici de 2.840 metres quadrats i és una construcció que s'integra al parc urbà de Can Saragossa, ja que un dels aspectes rellevants en només accedir-hi és la gran plaça que hi ha a fora, és d'uns 1.225 metres quadrats en ple parc, on es faran espectacles a l'aire lliure. Entrant ja a l'edifici, s'arriba a la zona de la taquilla, encara per polir i des d'on un gran finestral mostra tot el pulmó verd de Lloret.

Un cop s'accedeix a la gran sala principal es pot veure l' escenari, on es projectaran audiovisuals, s'hi farà dansa, teatre, etc. Però que també servirà per a iniciatives empresarials, ja que és un espai funcional al haver-hi sols 183 butaques fixes a la part superior; i a l'inferior són abatibles i les 187 despareixen en funció de l'ús que se'n faci de la sala. A banda d'això, aquest nou equipament cultural té tres sales d'assaig totalment insonoritzades; camerinos i un gran magatzem.

Aposta per la sostenibilitat

Pel que fa a l'exterior, l'edifici és concebut com un gran de cub de vidre ornamentat amb fulles de palmeres blanques. A més té una teulada fotovoltaica de 600 metres quadrats que produirà uns 65.000 kilowats hora d'energia. El tema de la sostenibilitat és un dels aspectes que va destacar l'arquitecte de B01 Arquitectes, que va explicar ahir que molta de la fusta que s'ha col·locat en el teatre és de bambú, en ser material ecològic.

Des de l'Ajuntament, l'alcalde Xavier Crespo (CiU) va destacar el paper dels diferents governs que han passat per l'ajuntament fins a fer-se realitat i de les entitats del poble. I va recordar que Lloret era un dels unics pobles de la comarca de més de 20.000 habitants sense un "teatre durant anys i que si bé han col·loborat la Generalitat i Diputació a fer-lo, el tant per cent respecte a la inversió feta des de Lloret és irrissòria".

El secretari de Cultura de la Generalitat Xavier Solà per la seva banda va dir que destacar la funció d'un teatre ja que al seu parer no és sols un equipament sinó que "cal valorar el sentit arquitectònic d'aquests edificis, no sols per fer de teatre sinó que ben implantat dóna un valor afegit a la cultura que és l'arquitectura".