La companyia aèria Transavia deixarà d'operar des de l'aeroport de Girona aquest hivern. Segons fonts de la mateixa aerolínia, els vols que l'any passat feia de novembre a març amb destinació a Amsterdam i Rotterdam no han estat programats a causa de "raons comercials, donat el descens del trànsit de passatgers durant la temporada d'hivern". Transavia va deixar clar però, que aquesta aturada hivernal és temporal, de manera que a partir del mes d'abril reprendrà els vols gironins amb les dues principals ciutats d'Holanda.

Aquesta baixada de passatgers no és extrapolable a la ciutat de Barcelona, ja que l'aerolínia franco-neerlandesa seguirà operant al Prat durant la temporada d'hivern.

No és la primera vegada que Transavia abandona Vilobí. L'any 2008 ja la va abandonar al·legant que no podia competir amb la irlandesa Ryanair. No obstant això, aquesta inactivitat es va compensar un any més tard amb un vol setmanal a Rotterdam i tres de diaris a Amsterdam en temporda d'estiu. Les operacions diàries amb la capital holandesa es van allargar també durant els mesos d'hivern de l'any passat, i es mantindran fins al 31 d'octubre, data en què sortirà l'últim vol de Girona.

Precisament sobre la cancel·lació temporal de vols de Transavia va preguntar ahir la diputada d'ERC al Parlament, Carme Capdevila. En una bateria de qüestions entrades ahir, Capdevila va demanar explicacions al Govern per aquesta desprogramació, així com també pel vol de Spanair entre Girona i Madrid.

En l'escrit la diputada va preguntar quan està previst que s'iniciï aquest vol, ja que fonts d'Spanair van anunciar que no s'iniciaria fins a finals d'octubre. Això suposa un nou retard, ja que tal i com publicava Diari de Girona fa uns dies, el vol que la Cambra de Comerç va assegurar que es faria al setembre es va posposar com a mínim un mes, i ni Spanair ni el Govern encara han donat pistes sobre en quin punt es troben les negociacions.