L'Ajuntament de Lloret de Mar s'ha compromès a aprovar les noves ordenances de civisme i via pública abans d'acabar l'any, de manera que es puguin començar a aplicar la temporada del 2012 i, així, evitar aldarulls nocturns com els d'aquest estiu. Els terminis els va donar a conèixer l'alcalde de la localitat, Romà Codina, en declaracions a TV3. Va explicar que, entre totes les mesures que hi ha previstes, la més "complexa" però fonamental és controlar els operadors turístics que "en origen" venen Lloret com un destí on tot està permès, com una ciutat sense llei. En aquest sentit, Codina va assegurar que demanaran "col·laboració al departament de Turisme de la Generalitat per fer un seguiment".

Cal recordar que la setmana passada, el ple municipal va aprovar un seguit de mesures per millorar la seguretat i la imatge de Lloret, després dels aldarulls d'aquest estiu. El primer punt del document era demanar als serveis jurídics que redactessin noves ordenances en matèria de convivència i ús de via pública per encabir aspectes que fins ara no estaven regulats i marcaven diversos punts. Dins d'aquests elements, alguns ja van ser aprovats amb el decret. Així, les noves ordenances hauran de mantenir la prohibició per als "disco-tours", el repartiment de publicitat tant oral com escrita als carrers, prohibir tant l'acceptació com l'oferiment de serveis sexuals al carrer i de consum d'alcohol i també prohibir la instal·lació de màquines expenedores de menjar i beure.

Finalment, Codina va apel·lar a la responsabilitat que té tant l'ajuntament com els empresaris en el incidents d'aquest estiu.