El cineasta banyolí Isaki Lacuesta competirà amb Los condenados a la secció oficial a concurs del 57 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, que enguany se celebrarà entre el 18 i el 26 de setembre. L'organització del festival va donar a conèixer ahir les 15 pel·lícules de la secció oficial, que estarà inaugurada per Chloe, el darrer treball del canadenc Atom Egoyan protagonitzat per Liam Neeson i Julianne Moore.

La cinta de Lacuesta, la seva primera gran incursió dins del món de la ficció, haurà de competir doncs amb grans produccions per aconseguir la Concha de Oro. A més del banyolí, els representants estatals són Javier Rebollo amb La mujer sin piano i Yo también d'Álvaro Pastor i Antonio Naharro.

L'argentí Juan José Campanella concursarà amb El secreto de tus ojos, un cop més amb Ricardo Darín encapçalant el repartiment. La secció oficial mostrarà també el treball de tres dels més prestigiosos directors de cinema francès del moment, com ho són François Ozon - amb Le refuge -, Bruno Dumont - guanyador en dues ocasions del Gran Premi del Jurat de Cannes, i que presenta Hadewijch - i Christophe Honoré - que repeteix a Donosti després de la seva participació de l'any passat, en aquesta ocasió amb Making plans for Lena -.

La coproducció entre Turquia, França i Alemanya 11'e 10 kala suposa la tornada al festival de la directora turca Pelin Esmer, que va obtenir un èxit important a la secció Nuevos Directores de 2005.

Estats Units estarà present a la competició amb Get low, d'Aaron Schneider. El cinema asiàtic hi estarà representat amb la coreana Yeong-do Da-ri / Icame from busan, de Jeon Soo-il; la xinesa City of Life and Death, de Lu Chuan; i la iraní Keshtzarhaye sepid / The White Meadows, de Mohammad Rasoulof.

En darrer lloc, Alemanya concursarà amb This is love, de Mattias Glasner, i Austràlia ho farà amb Blessed d'Ana Kokkinos.