El film "Triage", protagonitzat per Colin Farrell i Paz Vega, la cruesa dels pitjors anys de l'IRA en "50 homes morts", la pel•lícula d'animació en 3D "Conte de Nadal" -basada en el clàssic de Dickens- i l'espectacular i profètica "2012" copen les estrenes d'aquesta setmana.

Colin Farrell i Paz Vega protagonitzen "Triage"

Aquest drama bèl•lic produït conjuntament per Espanya, França i Irlanda, dirigit per Danis Tanovic i estrenat en el Festival de Cinema Europeu de Sevilla narra la relació de dos amics, Mark (Colin Farrell) i David (Jamie Sives), uns fotògrafs de guerra que es troben en un Kurdistan en ple conflicte.

David abandona el seu treball i regressa a la seva casa per a casar-se amb la seva dona embarassada, Diane (Kelly Reilly). Quan Mark torna a la seva antiga vida, ferit i ensangonat veu que el seu company no ha aconseguit tornar. La dona de Mark, Elena (Paz Vega), està preocupada pels dos.

"2012", la fi del món contat per Roland Emmerich

Aquest thriller dirigit per Roland Emmerich, conegut per èxits com "Independence Day" o "El dia de demà" presagia la fi del món en un any concret, 2012. Una data que va ser descoberta per la civilització maia en els seus calendaris.

Des del seu descobriment, els astròlegs la descobreixen mentre que els numeròlegs han trobat les pautes que la prediuen, els geòlegs afirmen que la terra tenen els dies contats i els científics dels governs admeten el cataclisme que es va a succeir en un any concret, el 2012.

"Conte de Nadal", el clàssic de Dickens en 3D

El guanyador d'un Oscar Robert Zemeckis dirigeix aquesta pel•lícula d'animació basada en el clàssic de Dickens per convertir-la en una aventura multisensorial en tecnologia 3D. Ebenezer Scrooge, el protagonista, comença els nadal sent com és ell sempre, mesquí i cridant al seu fidel empleat i al seu nebot.

Però, aquesta mateixa nit, els fantasmes dels Nadal Passats, Presents i Futurs vénen a la seva habitació per a acompanyar-li durant un viatge en el qual el vell Scrooge haurà d'obrir el seu cor i arreglar tots els mals passats abans que sigui massa tarda.

"50 homes morts", la cruesa de l'IRA

Aquesta coproducció entre Canadà i Regne Unit, basada en la novel•la autobiogràfica de Martin McGartland "Fifty dead men walking" i dirigida per Kari Skogland relata les experiències d'un agent infiltrat en l'IRA durant la temporada més sagnant del conflicte irlandès.

Martin (Jim Sturgess), un entremaliat dels barris dominats per l'IRA, presencia la brutal execució d'un soldat. Per això, les autoritats britàniques li converteixen en informador, una tasca que li obre un món de constant perill, protegit únicament pel seu tutor en l'El Meu5, Fergus (Ben Kingsley).

"Partir", un drama francès protagonitzat per Sergi López

Aquest llargmetratge francès mostra la vida conjugal de Suzanne (Kristin Scott Thomas) i Samuel (Yvan Attal), una parella de classe alta que, amb els seus dos fills adolescents, duu una vida monòtona en una ciutat del sud del país gal.

Però Suzanne decideix tornar a obrir una consulta per a trencar el seu dia a dia i és llavors quan decideix reformar el que serà el seu lloc de treball. Coneix a Iván (Sergi López), encarregat de les obres i que va estar en la presó, i l'atracció violenta que sorgeix entre ambdós trontolla l'existència i l'equilibri familiar de la dona.

"Eloïse", una història d'amor amb dificultats

Àsia (Diana Gómez) és la protagonista d'aquest film dirigit per Jesús Garay, una noia de 18 anys que està en l'hospital en estat de coma. La seva mare (Laura Conejero) i el seu nuvi, Nathaniel (Bernat Saumell) la cuiden mentre a poc a poc s'albiren els fets que realment van dur a Àsia a aquest estat.

Les relacions amb les seves amigues, la seva mare i el seu nuvi sortiran a relluir, i sobretot, la història amb Eloïse (Ariadna Cabrol), una noia que la introduirà en un món nou. Tot i la negativa de la seva mare, la protagonista lluitarà al final per ser feliç al costat d´Eloïse.

"El viatge de la tortuga" narrat per Blanca Portero

Dirigida per Nick Stringer i narrada per l'actriu Blanca Portero, aquest viatge segueix el camí d'una petita tortuga marina que, nascuda en una platja de Florida, travessa el Corrent del Golf fins a arribar al nord gelat, passant per l'Atlàntic i Àfrica.

Durant aquest llarg viatge s'enfrontarà a nombrosos perills.

Haurà de separar-se dels seus germans en el Mar dels Sargassos, enfrontar-se amb criatures marines i a més els pescadors faran perillar la seva vida. Però totes aquestes aventures finalitzaran quan lentament regressarà al lloc on va néixer per a deixar els seus ous i mantenir viva la seva espècie.