Nylstar, proveïdor de fils de niló amb seu a Blanes, va comunicar a finals de la setmana passada una quinzena d'acomiadaments. La decisió arriba després de la finalització d'un ERO temporal que va afectar bona part de la plantilla entre els mesos de desembre i gener. La companyia justifica els acomiadaments per la devallada de comandes i ofereix pagar una indemnització de 20 dies per any treballat.

Segons blanesaldia.com, en la carta d'acomiadament, la companyia explica alguns dels motius que estarien afectant l'evolució del negoci de la tèxtil, entre ells la contracció del crèdit a la Xina o la caiguda del preu del cotó. Amb aquests acomiadaments, la plantilla de Nylstar se situarà en prop de 240 treballadors.

Recentment, en una entrevista a moda.es, el director general de Nylstar, Zigor Kortazar, anunciava la intenció del grup d'incrementar la capacitat productiva entrant en l'accionariat d'un productor del sudest asiàtic.

Amb un volum de negoci de prop de 60 milions d'euros l'any 2012, un 90% de la producció de Nylstar es destina als mercats internacionals.