El vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, acompanyat del directiu figuerenc Dídac Lee van ser els encarregats de presentar ahir a l'Evenia Olympic Resort de Lloret de Mar l'ambiciós projecte de reforma del Camp Nou. Uns 400 socis, penyistes i aficionats van assistir a la primera de les cinc ponències que el club farà a les comarques gironines i que tindran continuïtat avui a la capital (Auditori, 19.30), demà a Figueres (La Cate), dimarts a Olot (Sala Torín) i el dia 15 a Puigcerdà (Hotel Park).

Les ponències dels directius blaugrana van acompanyades d'una exposició on es detalla tot el projecte de l'Espai Barça, és a dir, la reforma del Camp Nou, la rehabilitació dels espais dels voltants i la construcció d'un renovat Palau Blaugrana a la finca que ara ocupa el Miniestadi. Javier Faus va explicar durant el seu parlament els objectius que persegueixen amb aquesta obra (valorada en 600 milions), les fòrmules de pagament i el beneficis que en treurà el club i l'abonat.

A Lloret s'hi van aplegar molts dels seguidors i penyistes del Barça de la comarca de la Selva. En línies general el projecte va convèncer els assistents, tot i que preguntat Javier Faus per què passaria si al referèndum els socis s'oposen al projecte, el directiu va explicar que simplement es limitarien a fer millores de manteniment a l'estadi. Això sí, caldria construir de totes totes un nou Palau Blaugrana perquè així ho exigeix l'Eurolliga.

Avui els mateixos ponents, Faus i Lee, a més de Toni Freixa, seran els encarregats de fer la presentació a la sala de Cambra de l'Auditori de Girona (19.30). Durant tot el dia, però, de 12 a 19.30, es podrà visitar l'exposició informativa en aquest mateix escenari.