Com es comença des de l'Ajuntament a fer un concurs de focs d'artifici?

Jo gairebé vaig veure néixer el concurs de focs. L'Ajuntament volia fer coses per atraure el turisme i es va optar per potenciar els espectacles pirotècnics.

Què li costa a un consistori organitzar un festival de focs d'artifici?

Les despeses i els pressupostos d'ara no es poden comparar amb els d'abans. No importa els diners que costa, sinó el que genera l'espectacle. A Blanes, en una nit de focs hi poden anar fins a 100.000 persones. Sempre surt barat.

Hi va haver algun problema durant la dictadura franquista?

Amb les duanes va haver-hi alguna dificultat perquè era difícil passar el control. No deixen de ser explosius. Però al final sempre s'arreglava tot.

En quins aspectes han canviat els focs de 1973 amb els de 2010?

Abans eren tres dies, més tard van passar a cinc i ara hi ha sis nits de focs. Però cal dir que ara vénen les millors empreses pirotècniques del món. De 23 candidats se n'han hagut d'escollir sis. Aquí hi ha el millor d'Espanya i d'Europa.

Com s'han guanyat la reputació els focs de Blanes?

Abans, el millor festival pirotècnic era el de Sant Sebastià. Ara la cosa ha canviat i és el de Blanes. És un prestigi que s'ha anat adquirint amb el temps. La diferència està amb la qualitat. La majoria dels concursants gasten més del que cobren, però ells inverteixen perquè busquen el prestigi de guanyar a Blanes.