La Sara és nascuda a Figueres, però fa 24 anys que viu a Itàlia amb la seva família. Des de fa gairebé 5 anys va llogar un apartament a Roses i, de nou, ha tornat per terres empordaneses. Admet ser una enamorada d'aquesta terra i assegura que hi ve sempre que pot escapar-se.

És la seva primera vegada a Roses?

No! Bé, de fet jo sóc nascuda a Figueres però fa 24 anys que visc a Itàlia, perquè el meu marit és italià. Ara fa gairebé 5 anys vam llogar un apartament per venir-hi amb la família i des de llavors venim sempre que podem. Ens hi estem tot el mes d'agost però també vinc per Nadal, per Tots Sants i uns dies al juny, perquè hi ha una festa a Itàlia.

Hi ve amb tota la família?

Sí! Vénen les meves filles, néts i gendres!

Es passen el dia a la platja o també fan visites per la zona?

Jo ja m'ho conec, però quan vénen amics els faig una mica de tour. Per exemple, a uns amics de Torino els he dut a Sant Pere de Rodes, als Aiguamols, a Cadaqués i al Port de la Selva.

És molt car fer vacances aquí?

Algunes coses són una mica més cares i d'altres són més barates que allà. Jo comprenc que aquí s'ha de viure del turisme i, encara que se n'aprofiten una mica aquests dos mesos, crec que és el que els toca fer.

També és important conèixer el lloc per saber on comprar...

És clar, sense cap mena de dubte.

Què és el que més li agrada del lloc?

És un lloc ideal especialment per als nens. La platja i l'ambient és molt tranquil, molt més que altres llocs com Lloret de Mar.

Seguiran venint, doncs?

I tant! El meu home és un enamorat del lloc i és casa meva.