La Betriana i la Jana estan fent turisme per la ciutat de Girona mentre els seus fills de 12 anys estan jugant en un torneig de futbol a Barcelona, on estan allotjats tots quatre. Les dues amigues han decidit avui escapar-se de Barcelona per veure la capital gironina.

Han vingut soles?

A Girona sí, però a Catalunya hem vingut amb els nostres fills, que en aquest moment estan participant en un torneig de futbol a Barcelona.

Havien estat alguna vegada a Girona?

No, és la primera vegada que venim.

Què els ha semblat la ciutat?

Girona és un lloc meravellós. Tots els racons que hem visitat ens han encantat. Hem tingut poc temps per passejar per la ciutat, per això ens agradaria tornar un altre dia per poder visitar Girona amb més calma i poder veure més coses.

Han vingut aquí seguint alguna recomanació?

Sí, un cop vist Barcelona vam preguntar a l'Oficina de Turisme d'allà on podíem anar i ens van recomanar venir a Girona.

Era tal com se la imaginaven?

Ens havien dit que Girona era una ciutat medieval, però no que era tan bonica com és. No pensàvem que ens agradés tant. El més bonic és descobrir la història de la ciutat i sabem com es va fundar Girona, ens ha semblat molt interessant.

Tenen pensat visitar algun altre lloc?

Sí, demà amb els nostres fills i tot l'equip de futbol anirem a Salou des de Barcelona.

S'emportaran algun «souvenir» de Girona?

Sí, acabem de comprar unes quantes coses per a la família i també per als nostres fills que no han pogut venir, però segur que s'ho estan passant d'allò més bé jugant a futbol a Barcelona.

Tenen pensat tornar?

Sí, ens han quedat moltes coses per veure. Potser aquest any no, però un altre de ben segur que tornarem.