Transitar ahir a quarts d'onze del matí pel carrer que dóna accés a la platja del Port de l'Estartit era pràcticament impossible. Els 652 participants, cansats però somrients, s'amuntegaven després de recórrer nadant els 1.500 metres que separen les illes Medes de la platja, en la quaranta novena edició de la Travessia de les Medes.

Amb una poma en una mà i una ampolla d'aigua a l'altra, els esportistes, d'entre 11 i més de 70 anys, comentaven com havia transcorregut la cursa, a la vegada que es feien fotografies amb amics i rebien una càlida abraçada dels familiars. Ambient festiu i popular en una competició que va congregar centenars de famílies i curiosos al voltant de la platja.

Per a molts participants la classificació era el menys important en una travessia que va comptar amb aficionats i esportistes de primer nivell, com en Daniel Serra. Serra, que finalment es va endur l'or en fer el recorregut en 18 minuts 15 segons i després d'uns últims 400 metres frenètics, va ser olímpic en els Jocs de Seül del 88. Amb més de deu anys participant en aquesta prova, confessa que per a ell aquesta travessia marca "l'inici de l'estiu".

Tot i l'ambient festiu, els nedadors van mantenir fins a l'últim moment l'ambició per aconseguir el seu millor registre. L'Adrià Serra, de 22 anys, confessava que havia millorat la seva marca. Aquest jove de Barcelona que es va desplaçar el mateix dia fins a l'Estartit, explicava que l'esperit competitiu va estar present en tot moment i que, fins i tot, va rebre més d'un cop. Serra ja va participar l'any passat en aquesta competició però enguany ho ha fet sol.

Prop de la travessia però lluny del rebombori d'aquesta, Lluís Llach, que encapçalarà la candidatura unitària a les comarques de Girona en les eleccions del 27 de setembre, descansava en el restaurant del Club Nàutic de la població. Amant de la tranquil·litat i fugisser de les aglomeracions, Llach va declinar parlar del projecte polític en el qual participa.

Competitivitat fins a l'útim momentEls participants de la travessia abans d'arribar a la meta.Daniel Serra, guanyador de la prova, a l'arribada a la platja.Centenars de persones van seguir la competició.