amb dos presidents imputats...

31.10.2015 | 00:00
amb dos presidents imputats...

Amb dos presidents imputats per la Justícia, quina carta de presentació té un país? Quina credibilitat té de cara a fora i de cara a dins? En això estem.
Un, Jordi Pujol, imputat per presumptes delictes econòmics i fiscals; l'altre, Artur Mas, per incomplir, presumptament, la legalitat. El quadre de les irregularitats queda complet. Els tribunals haurien d'afa?nyar-se a aclarir una situació tan insostenible.
Perquè, a més de la necessitat de fer justícia i de netejar un ambient tan enrarit, les coses es poden complicar encara més.
Resulta que, a més de tractar-se d'un expresident mitificat políticament per la seva reconstrucció nacional, ha implicat ara en la seva malifeta economicofiscal al seu partit (CDC) i no poques personalitats catalanes tingudes per prohoms de la nostra societat. El país fa fortor de podrit, per poc que es remogui la manta encobridora d'un catalanisme radicalitzat.
D'altra banda, no és presentable ni tranquil·litzador tenir un president en funcions amb ganes infinites de ser reelegit, imputat per desobediència a la llei i amb el compromís de desacatar-la novament fins on faci falta per intentar el seu objectiu, inconstitucional i que, ni tan sols amb les seves astúcies, ha aconseguit en les urnes el suport social suficient.
Quins suports internacionals pot recavar -més enllà de la legitimitat o no de la seva causa- un país amb dos presidents imputats per la Justícia? Quin futur es pot esperar per a Catalunya amb dos presidents investigats per gravíssims abusos econòmics o per desacatament a les normes per les quals va accedir a la presidència i que va prometre acatar i fer acatar?
O la Justícia haurà de fer net, sense demora, per poder respirar un cert aire de normalitat, o serà necessari que els ciutadans tornin a ser cridats a les urnes, per escollir uns governants, sense taca ni sectarismes, que mereixin gestionar els interessos de tots.
El diputat Joan Coscubiela, líder de Catalunya Sí que es Pot, acaba d'afirmar a TV3 que, amb la presentació de la Declaració de ruptura per part de Junts pel Sí i la CUP, s'avergonyeix de pertànyer al Parlament; amb dos presidents de la Generalitat imputats, potser ja hi hagi ciutadans que s'avergo?nyeixin de pertànyer a la nació catalana. Llàstima.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema