POLÍTICA LABORAL

Una empresa britànica preveu donar dies lliures per menstruació

L'objectiu és aprofitar els cicles menstruals de les seves empleades per millorar l'eficiència i l'ambient laboral

03.03.2016 | 17:52
Una empresa britànica preveu donar dies lliures per menstruació
Una empresa britànica preveu donar dies lliures per menstruació

L'empresa britànica Coexist, establerta a Bristol, està planejant introduir en la seva dinàmica empresarial una resolució que permeti a les dones que treballen en la companyia la possibilitat de fer dies lliures durant la menstruació, amb l'objectiu de millorar l'eficiència i la creativitat dels seus emprades.

Segons recull el mitjà britànic 'The Guardian', des de Coexist expliquen que estan intentant aprofitar els cicles menstruals de les seves empleades per millorar l'ambient laboral i incrementar la productivitat de la companyia.

"He treballat amb moltes dones al llarg dels anys i he vist com es retorcen pel dolor que els causa el període, però no marxen a casa perquè consideren que no estan malaltes", assegura la directora de la companyia, Bex Baxter, qui qualifica aquesta situació com "injusta".

Baxter sosté que si algú de la seva empresa sent dolor, "està en ple dret de marxar a casa", però reclama una "política empresarial" que reconegui aquest dret sense qualificar-lo com "malaltia".

En aquest sentit, la directora carrega contra la "falsa" creença que prendre temps lliure va en contra dels interessos empresarials i, afegeix, que es tracta de "coordinar" la feina a l'oficina amb els cicles naturals del cos per a "aprofitar "els dies mes productius de les dones.

"Tres vegades més productives després del cicle"

Així, argumenta que durant els dies que dura la menstruació les dones necessiten dedicar-se a elles mateixes, mentre que quan comença el cicle menstrual poden ser "tres vegades més productives" del normal.

La resolució de l'empresa serà tractada durant el seminari 'Pioneering Period Policy: Valuing natural cycles in the workplace' que tindrà lloc a Bristol (Regne Unit) el proper 15 de març i que serà impartit per la 'coach' de lideratge femení, Alexandra Pope.

Pope planteja tractar el cicle menstrual com un "l'actiu que és". "El propòsit del seminari és donar un enfocament positiu tant a la menstruació com al propi cicle menstrual" que empoderi a dones i homes i doni suport a la efectivitat i el benestar de l'organització ", conclou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Stop Tabac

Salut

Per què unes persones s´engreixen més que altres si mengen el mateix?

L'alteració de la microbiota es vincula a l'obesitat no tant pel nombre de bacteris que es perden

La Generalitat només pagarà la meitat de la factura als hospitals concertats aquest mes

L'import anual del concert amb els centres sanitaris privats que treballen per a la xarxa pública...

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Una de cada catorze dones té risc de patir aquest tipus de càncer abans dels 75 anys

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Enllaços recomanats: Premis cinema