El programa del 33 El documental emet avui (00.05 hores) El meu pare, la nostra història (Mon père, notre histoire), un retrat de Catalunya, a la vegada generacional i familiar, fet per una realitzadora gironina resident a Suïssa. Mercè Carbó s'enfronta en aquest treball a la història moderna del nostre país i, a la vegada, a la seva pròpia vivència d'aquest temps a través de la relació amb la seva família.

Carbó, gironina resident a Suïssa, torna a Catalunya per alliberar-se d'un passat carregat de tensió i de malentesos i poder afrontar, d'aquesta manera, el present. El seu pare, malalt de càncer de pròstata, està a punt de morir i la seva filla vol fer-li aquelles preguntes que no es va atrevir mai a plantejar-li. Sobretot, al voltant de la seva participació a la Guerra Civil Espanyola com a membre de la quinta del biberó, que el va dur a combatre a la batalla de l'Ebre amb només 17 anys.

Aquesta història és la que va recollir la mateixa Mercè Carbó al documental El meu pare, la nostra història. La constatació, dolorosa per a la filla, que el seu pare simpatitzava més amb l'altre bàndol, que no era l'heroi lleialista que ella sempre havia imaginat, representa un punt d'inflexió en el compromís de la Mercè, una periodista que va materialitzar les seves inquietuds socials i polítiques anant com a voluntària a Nicaragua després del triomf de la revolució sandinista.

Homenatge a Ernest Lluch

També avui (22 hores), TV3 ofereix a través de la seva pàgina web el concert El somni del crepuscle, música a les corts de la Corona d'Aragó en temps de Joan i Martí l'Humà. El concert, que s'emmarca en el 30è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí i es dedica a la memòria d'Ernest Lluch, convida a viatjar a un passat en què, sota els regnats de Joan I (1350-1396) i de Martí I l'Humà (1356-1410) -monarca de qui enguany es commemora el 600è aniversari de la seva mort-, la música de les influents capelles de la Corona d'Aragó va jugar un paper important.