Caixa Girona, Manlleu, Terrassa i Sabadell comencen a caminar juntes. L'endemà que el consell d'administració de Caixa Girona donés llum verda al procés de fusió, les quatre entitats han anunciat en un comunicat conjunt que el projecte d'integració suposarà una reducció de 200 oficines i de 500 treballadors. Segons recullen els documents inicials de la integració, el nou grup tindrà una xarxa de 750 oficines i una plantilla de 4.000 empleats. L'ajustament d'empleats es farà "amb programes de prejubilació i reubicació del personal dins la nova entitat", segons han avançat les entitats.

En aquesta reordenació, que podria ser una realitat a principis de l'any vinent, es preservarà el servei de proximitat amb el client, amb presència a més de 250 localitats catalanes. La que serà la tercera caixa catalana i la vuitena espanyola tindrà una "orientació intensiva" en el segment de les pimes, amb uns actius d'uns 35.000 milions d'euros, uns dipòsits administrats de 33.000 milions i una inversió creditícia global d'uns 28.000 milions d'euros.

Està previst que les quatre caixes mantinguin les seves seus centrals entre les quals es distribuiran els diferents serveis centralitzats de suport a les xarxes d'oficines. A més mantindran els actuals noms a les poblacions històriques de cada entitat, al costat de la identificació de la nova marca comercial, que s'utilitzarà per a la resta de territoris.

El projecte de fusió també mantindrà la identitat de les obres socials, pel qual conservaran aproximadament un 75% dels recursos cadascuna, i compartiran la gestió del 25% restant, segons va explicar ahir el director general de Caixa Girona, Jordi Blanch. Precisament mantenir la "identitat pròpia" de les respectives obres socials és el que va fer decantar la balança a l'hora d'allunyar Caixa Girona de la fusió amb les entitats de funció pública (Caixa Catalunya i Caixa Tarragona).

Acolliment del projecte

El "sí" de Caixa Girona a la fusió amb les de Sabadell, Terrassa i Manlleu ja ha comportat les primeres reaccions dels sindicats gironins. La preocupació principal se centra en els reajustaments de plantilla. UGT creu que serà pitjor de l'anunciat, i que se superaran els 800 empleats afectats. El sindicat

alerta que una retallada del personal podria repercutir en la qualitat d'atenció al client. Per la seva banda CCOO reclama que la fusió garanteixi la viabilitat econòmica de Caixa Girona i ressalta que cal "mantenir la independència" de l'entitat.

Mentrestant el sindicat d'empleats de Caixa Girona, beneeix la fusió de les quatre caixes catalanes perquè confia que garantirà la solvència de l'entitat. A més aplaudeix la decisió de conservar les seus centrals de cada una de les caixes. Els representants del SEGC es reuniran aquest matí a Manlleu amb els portaveus sindicals de Caixa Terrassa, Manlleu i Sabadell per encarar les negociacions amb la patronal, que podrien començar la setmana que ve.