Unes 500 persones van fer ahir una marxa a peu per la carretera N-141e des de la sortida de Bescanó fins a Montfullà, on divendres una jove, veïna de Bescanó i de 18 anys, va perdre la vida en un accident de trànsit. Aquesta mobilització, organitzada per la plataforma Carretera de la Vergonya, va voler criticar l'alta sinistralitat, la perillositat d'aquesta via, i demanar un nou traçat que aturi el degoteig constant d'accidents. Els manifestants ?-membres de la plataforma, veïns de poblacions gironines properes i familiars de la víctima mortal- van recórrer a peu dos quilòmetres, van tallar la circulació de la via durant més de mitja hora i van fer un minut de silenci en record de la víctima.

La marxa lenta va començar a un quart d'onze del matí i durant més de mitja hora va tallar la circulació en els dos sentits de la coneguda com la carretera de la Vergonya (la N-141e) dins del terme municipal de Bescanó. Els manifestants van sortir des de l'aparcament del Novavenda -situat a l'entrada de la població de Bescanó- i van arribar fins al punt on divendres la jove de 18 anys i veïna d'aquesta localitat, Judith Escobar Robledillo, va perdre la vida en un accident de trànsit.

Els assistents eren membres de la plataforma Carretera de la Vergonya, veïns de Bescanó, Amer, Anglès o Bonmatí i familiars de la víctima mortal. Entre ells es trobava l'àvia de la jove, que va mostrar-se molt emocionada durant tot el recorregut.

L'acte volia servir com una mostra de rebuig després de la nova mort que ha ocorregut en aquesta carretera. Des de la plataforma organitzadora van criticar l'alta sinistralitat d'aquesta via, el seu mal estat, la seva perillositat, i van insistir en la necessitat de fer un nou traçat d'aquesta carretera de la Vergonya. "Cada dia hi ha accidents, la carretera és massa estreta, no està ben feta i els ciutadans en patim les conseqüències", va explicar un dels membres de la plataforma, Albert Roura.

L'entitat va llegir un manifest abans d'engegar la marxa lenta on van criticar que els ciutadans que passen per aquesta via estan "totalment oblidats" i va recordar que fa més de 30 anys que demanen un nou traçat més segur. "Quan no hi havia crisi, no es feia res i ara l'excusa és la situació econòmica. Senyors polítics, ?exi?gim solucions, paguem els nostres impostos i volem un tracte just i digne", va ressaltar Roura durant la lectura del manifest reivindicatiu.

L'acte va comptar amb la presència de polítics com l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, i també amb la persona que va batejar la N-141e com la "carretera de la Vergonya", Emili Moner, que va lamentar "la manca de voluntat política" per arreglar aquesta via. "Ara fa més de 30 anys ja criticàvem que era una carretera molt perillosa i, tot i els nostres esforços, no s'ha fet res per arreglar-ho", va comentar emocionat, amb les llàgrimes als ulls.

Punt tràgic

Els manifestants van recórrer dos quilòmetres a peu carregant una pancarta on es podia llegir "Carretera de la Vergonya. Nou traçat ja!". L'acte va allargar-se fins gai?rebé les dotze del migdia, tot i que els manifestants van decidir tornar pel carril bici situat al costat d'aquesta via per no causar més molèsties als conductors que volien circular. Segons la plataforma, ara fa tres anys, una altra veïna de Bescanó també va perdre la vida en un accident de trànsit en el mateix punt quilomètric on divendres va morir la jove de Bescanó.