La Burricleta neix al Lluçanès per iniciativa de dos emprenedors interessats a crear una activitat turística sostenible que es pugui aplicar a entonrs naturals i rurals. Ara s'ha estès a Banyoles i Cassà de la Selva.

Per què la Burricleta?

Perquè és una cosa que realment fa falta. Fan falta iniciatives com ?aquesta per potenciar el turisme familiar ?perquè si no vas a Port Aventura o a un parc aquàtic, amb la mainada poca cosa pots fer. La idea és aquesta: crear iniciatives d'aquest tipus per poder portar families a llocs que no coneixen.

D'on surt el nom?

De l'amor entre un ruc català i una bicicleta de bon veure. Com que els burros pugen pertot i les bicicletes també volem que vagin pertot, hem fet la fusió. A més, les bicis porten unes sàrries al darrere com les dels burros d'abans.

Però no se les ha de fuetejar...

I van gairebé soles, només has d'acompanyar el pedal. La sensació que tens és que et van empenyent per darrere.

I si vols cansar-te molt poc?

Pots enganyar la gent fent veure que pedales però has d'estar contínuament movent els peus.

Per què us vau decantar per aquest negoci?

Perquè aquí s'ha perdut bastant el turisme en deixar de llogar les barques de l'estany. Ara l'estany és purament un camp de regates i s'ha perdut el passeig de barques i amb el turisme que tenim una proposta com la burricleta resulta genial.

Ara que no hi ha barques amb bici serà més fàcil veure el monstre?

Serà complicat veure el monstre del llac! Amb el moviment que hi ha dins l'aigua... però com que les burricletes arriben a llocs bastant amagats i a espais molt íntims potser un fotògraf el pot veure.

Per què Banyoles?

Perquè és un punt turístic molt important i el que ens interessa és que la gent que vingui a Banyoles la puguem repartir per la comarca. Hi ha molta cosa maca per veure, per exemple l'estanyol d'Espolla, que surt de sota terra en èpoques de pluja. La burricleta ha de servir per portar gent de Banyoles a la resta de la comarca.

Llogueu les bicis per hores?

No. Les lloguem per mig dia o un dia i així la gent no ha d'estar pendent del rellotge. La idea és que la gent agafi la bici despreocupada per quan l'ha de tornar. Ens ha passat que algún client arriba tard a tornar la bici perquè s'ha oblidat completament del rellotge!

Heu pensat exportar el negoci?

Molta gent ha vingut a informar-se'n perque volen fer el mateix a la seva comarca. Nosaltres ens hem quedat el Pla de l'Estany i un parell de municipis de l'Empordà. Tenim obert a les Gavarres però hi ha propostes per obrir al Gironès, a l'Empordà, el Barcelonès...i farem una xarxa que, al final, arribarà a tot ?Catalunya.