José Coronado, que en els darrers anys ha deixat enrere la imatge d'un simple galant per ser considerat merescudament un dels actors més sòlids del cinema espanyol, es troba a Tossa de Mar rodant "What about love", de Klaus Menzel, film que competirà al festival de Canes

Sàpiga que no li penso preguntar per la seva vida privada, perquè m'importa un rave.

(Riallada) Doncs s'agraeix moltíssim. Prefereixo no parlar-ne. Almenys aquí, una altra cosa seria que quedéssim per fer unes cervesetes.

Confessi que ha vingut a Tossa perquè creia que Ava Gardner encara hi és.

Estava com boig, perquè sé que li agradaven molt les relacions extralaborals, i sembla ser que la dona va arrassar, per Espanya. Fora bromes, m'ha semblat molt simpàtic presentar la pel·lícula al costat de la seva estàtua.

És millor fer de dolent que de galant?

Home, els personatges de dolent són molt agraïts. Sembla que no, però són molt més difícils els personatges de galant. L'aviso que un galant ben fet no el fa qualsevol, de bons galants n'hi ha ben pocs a la història.

Vol dir que hi ha res pitjor que ser tractat d'«etern galant»?

Tampoc no m'importaria, em seria exactament igual. Com que quan vaig començar al cinema m'ho deien molt, ho vaig buscar al diccionari i vaig veure que ser un galant era una cosa que molava: atractiu, educat, i que s'enduia la noia (riu).

Però...vostè és guapo?

Mmm, no m'hi considero. És qüestió de gustos, si a algú l'hi semblo, millor. Tampoc em desagrado, eh?

Ja que viu a Madrid: pensava trobar Catalunya quasi aixecada en armes?

A Catalunya hi vinc molt sovint, i enlloc com aquí em sento més a casa. Són els polítics, als que interessa anar movent les coses per a justificar els seus sous. Per sort, el ciutadà és molt més coherent que els polítics. El que hagi d'arribar arribarà, però sempre a través del diàleg.

Vostè, com altres coronats, per vacances mata elefants?

Com diu? Aaaah (riu). Jo sóc incapaç de matar res. Li hauria de dir que ho respecto, però no seria amic íntim de qui va matant animals i disfrutant-ho.

Encara mira alguna cosa a la tele?

Tinc sort que no la puc mirar gaire perquè estic pencant. Veig notícies, futbol i no gaire res més. Hòstia, és que miro a vegades la televisió francesa i dóna gust, el programa pot ser de qualsevol tema, però sempre té qualitat.

El film que roda es diu What about love. Jo he vist avui una pintada que diu: "L'amor és una merda"

Estic temptat de dir-li que a vegades ho és. Però no, no pot ser-ho, l'amor és el que sustenta el món. Tots els amors acaben, però s'ha de viure estimant

Deixi'm posar filosòfic per acabar: cap on anem?

Em penso que encara ens queda una mica de caiguda en picat, tot el dolent no s'ha acabat. Però que aviat anirem cap amunt. És que si no és així, ens n'anem a la merda.