Segueix-nos a les xarxes socials:

El primer cens de tardor de daines dels Aiguamolls de Castelló constata un augment

El primer cens de daines d'aquesta tardor als Aiguamolls de l'Empordà ha constatat un petit increment dels exemplars, de 98 a 105. El parc intenta que la població no superi aquestes xifres perquè suposa un problema pels accidents que generen.

La daina es va reintroduir fa uns anys amb 53 exemplars però l'animal hi va trobar unes bones condicions per quedar-s'hi. "El fet que no tingui depredadors fa que la seva població vagi augmentant i provoqui accidents de trànsit", diu el director del Parc Sergi Romero. A més, és una zona turística i un unglat tant gran suposa un problema si ni ha massa exemplars. També ocasionen danys als cultius. Hi han arribat a haver 241 daines però des de fa anys s'intenta mantenir al voltant del centenar.

Les actuacions de gestió del cèrvids es defineixen en funció dels resultats dels censos. Per saber quants animals hauran d'eliminar anualment els Agents rurals en les batudes es necessiten els censos. Es fan ara perquè estan a l'època de zel. El cens final d'aquest any es coneixerà el mes vinent.

Prem per veure més contingut per a tu