Segueix-nos a les xarxes socials:

Canet renuncia a ser síndic l'endemà de ser escollit amb C's i part del PP en contra

L'exedil al·lega que no pot assumir-ho amb vots negatius però admet cansament i dificultats per compatibilitzar la feina

Canet renuncia a ser síndic l'endemà de ser escollit amb C's i part del PP en contraborja balsera

Dotze hores justes va durar el nomenament de l'exregidor, exdiputat d'ERC i director del Muntaner, Francesc Canet, al càrrec de Síndic municipal. Canet va fer públic en roda de premsa que renunciava a assumir-lo empès, sobretot, pels vots negatius que va rebre dels dos regidors de Ciutadans i de la portaveu del PP. Al seu entendre, «en política hi ha càrrecs per elecció i càrrecs que ja en el seu origen exigeixen transversalitat i amb els quals no pots anar amb majories. He dit moltes vegades que no vull ser el Síndic dels independentistes, ni de l'oposició, ni del Govern. Volia ser-ho de tots». A banda d'això, Canet va admetre haver quedat «literalment fart» i desgastat del procés d'elecció i que un cop començat el curs escolar compatibilitzar les dues tasques seria complicat.

L'exregidor va dir que el principal motiu de la seva inesperada decisió els vots negatius i la falta de confiança que li van manifestar aquestes formacions, que va dir «representen uns 3.000 votants a qui estan dient que no sóc de fiar». En aquest sentit, va admetre que amb aquest resultat al juliol s'ho hauria pogut repensar i que si en lloc de ser vots negatius haguessin estat abstencions, ho hauria acceptat.

A banda d'això, Canet va esgrimir desgast pel procés de tria i també un dels motius dels quals ja havia alertat en la primera trobada formal amb els grups: que necessitava saber si tenia suports suficients abans que s'acabés el juliol o abans d'iniciar el curs escolar per poder compatibilitzar la seva tasca amb l'institut que dirigeix. En una roda de premsa, Canet, a més, es va mostrar molt crític amb l'exregidor i exportaveu d'ERC, Albert Testart, per les declaracions que havia fet abans de les eleccions insinuant la no-idoneïtat de la seva figura com a síndic municipal i va afirmar que li consta que aquesta postura xocava amb el partit.

«Crec que els motius que va al·legar per la seva renúncia són absolutament certs però que el moment en què va marxar va coincidir amb la possibilitat que la meva elecció anés al ple». Un ple on, tot i que no va voler concretar, hi hauria pogut haver votacions diferents en el si del grup. De fet, aquesta situació no seria tan extraordinària. Ahir els dos edils del PP ho van fer també en aquest cas. En aquest sentit, Canet també va tenir paraules per a la portaveu, M. Àngels Olmedo, tot i que sense citar-la, assegurant que «em rebenta la hipocresia de les persones que quan et necessiten a la vida personal molt bé però no es poden abstenir com a mostra de confiança de cara als votants».

Sobre el fet de no haver anunciat abans la decisió, va dir que fins que no hi ha una votació no es pot saber si, finalment, hi haurà abstencions. Malgrat això, va admetre que després d'haver-se reunit amb els grups abans de l'estiu i d'haver-los plantejat que necessitava saber les posicions aviat, va «desconnectar». El procés es va reactivar passades les eleccions, quan en una nova trobada amb votacions, 14 regidors haurien votat a favor que es portés al ple de setembre davant de 7 que s'hi van oposar, entre els quals hi hauria ERC. Tot i això, va dir que havia optat per ser «respectuós» i continuar amb el procés endegat pel Govern, a qui va agrair la proposta i la gestió de l'afer. «Aquí ja vaig tornar a desconectar fins que, segons sembla a l'octubre tornava a anar a l'ordre del dia però es va retirar». Finalment, va arribar el ple d'ahir, on malgrat aconseguir el suport de gran part del ple (16 regidors dels 19 presents) ha decidit no acceptar el nomenament. «Tenia molta il·lusió però l'he perdut o me l'han matat», va afirmar.

Canet es converteix en el tercer intent fracassat del Govern per aconseguir síndic. En un comunicat , l'equip de Govern afirmava respectar i «alhora» lamentar la decisió de l'exregidor. En aquest sentit, recorden que el procés va arrencar l'abril passat i que durant els mesos posteriors «s'ha vist entorpit tant per qüestions de forma com per valoracions polítiques personals». «El resultat demostra una manca de visió de ciutat per part de molts edils de l'oposició», diu l'alcaldessa, Marta Felip.

Prem per veure més contingut per a tu