Segueix-nos a les xarxes socials:

Troben més de 400 plantes de marihuana i 10 fraus elèctrics al Culubret de Figueres

L'operatiu policial s'ha fet conjuntament amb tècnics d'Endesa, la Guàrdia Urbana i els Mossos i s'han inspeccionat un centenar de domicilis · Demà es convoca la Junta Local de Seguretat per tractar la problemàtica del barri

Dispositiu contra el frau elèctric i el tràfic de drogues al barri del Culubret de Figueres

5

Un nou operatiu ahir al barri del Culubret de Figueres va detectar dues plantacions amb 419 plantes de marihuana -segons els Mossos- i 10 fraus elèctrics. En total es van fer 104 inspeccions. Els tècnics d'Endesa, la Guàrdia Urbana i agents d'investigació dels Mossos d'Esquadra i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van desplegar ahir al matí un dispositiu conjunt contra el frau elèctric i el tràfic de drogues després dels constants talls de llum que pateix el barri.

La intervenció va començar a les set del matí i es va allargar fins a dos quarts d'onze. Els tècnics de la companyia Endesa van estar acompanyats d'efectius policials i les inspeccions es van realitzar en diversos punts del barri: carrer Ramon Reig, carrer Major, Joaquim Vayreda, Josep Bonaterra i Maria Llavanera. El 10% dels habitatges inspeccionats a la zona tenia connexions fraudulentes.

Segons fonts de la companyia, es van detectar comptadors manipulats, connexions directes a la xarxa elèctrica i dobles escomeses.

Plantacions de marihuana

El dispositiu també va acabar amb la localització de dues plantacions de marihuana a l'interior d'habitatges. En un domicili del carrer Avinyonet es van detectar 313 plantes i en un segon, del carrer Masó, en van ser 106, segons els Mossos. En aquest darrer, hi va haver una denúncia penal contra la salut pública. Els agents van comissar les plantes i el material utilitzat pel seu cultiu.

El barri ha patit en un mes més de 40 talls de llum -segons l'Ajuntament- i la sobrecàrrega fa temps que s'atribueix al frau elèctric i al cultiu de marihuana, però la companyia diu també que la casuística és de caràcter social.

L'operatiu conjunt d'ahir es va iniciar després que el barri patís talls continuats en el subministrament elèctric en les darreres setmanes. Els talls ja eren habituals, però s'han intensificat des que el passat 22 d'agost es va incendiar un transformador entre el carrer Ramon Reig i Marià Fortuny.

La companyia va haver de substuir l'aparell per un de completament nou, i més de 200 abonats es van quedar sense llum durant 14 hores. Endesa ho atribuïa a una sobrecàrrega de la xarxa produïda per connexions fraudulentes i els habitatges dels carrers inspeccionats són propers al transformador incendiat.

Una desena de dispositius

Des de principis d'any s'han realitzat una desena de dispositius contra els fraus elèctrics a la zona però els talls han continuat. L'Ajuntament de Figueres va anunciar a principis d'aquesta setmana que denunciaria Endesa a Indústria per les constants interrupcions.

Es calcula que al barri hi ha una vintena de famílies que paguen la factura i que pateixen les conseqüències del frau. Demà se celebrà una Junta Local de Seguretat extraòrdinària a l'Ajuntament per tractar la problemàtica del Culubret.

Prem per veure més contingut per a tu