Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Audiència de Girona absol l'acusat de maltractar la dona a Vilabertran

La magistrada considera que no s'ha pogut acreditar que l'agredís de manera continuada ni tampoc que s'enriquís a costa seva

L'Audiència de Girona ha absolt un home acusat de maltractar la seva dona a Vilabertran i de lucrar-se amb els diners que guanyava prostituint-se. La magistrada considera que no s'ha pogut acreditar que l'acusat menystingués de manera "metòdica i continuada" la víctima ni que "hagués creat un ambient de dominació i terror". Tampoc que l'agredís en dues ocasions més a Figueres i Eivissa.

La sentència només veu provat que la dona va exercir "lliurement" la prostitució des de mitjans de 2014 fins al novembre de 2016 a Figueres i a Eivissa però no s'ha pogut demostrar que durant aquest temps l'inculpat "aprofités la situació de vulnerabilitat" de la dona, s'enriquís a costa seva ni que l'hagués pressionat perquè "s'esforcés a aconseguir més diners".

El fiscal demanava una pena de 9 anys de presó, una multa de 240 euros i una indemnització d'11.045 euros en concepte de responsabilitat civil. Durant el judici, els pèrits van donar credibilitat als relats sobre les agressions, apuntant que no els semblava que pogués ser una «fabulació» ni tampoc un «record falsejat». També van afegir que la dona presentava símptomes d'una personalitat ansiosa-depressiva.

Prem per veure més contingut per a tu