Segueix-nos a les xarxes socials:

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà presenta un pressupost de 38,6 milions d'euros per al 2023, un 11,5% que aquest 2022

L'augment de retribucions al personal o el nou contracte programa de Serveis Socials, entre els motius de l'increment

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha presentat el pressupost per a l'any que ve, que s'enfilarà fins als 38,6 milions d'euros. La xifra suposa un increment de l'11,5% respecte d'aquest 2022. L'augment està motivat, sobretot, per l'increment de les retribucions de personal (aquest capítol puja uns 900.000 euros) però també perquè creixen les transferències dels serveis de menjador i transport escolar, d'acord amb el nou contracte programa de Serveis Socials 2022-2025 i per més serveis a l'àrea de Medi Ambient.

Les despeses de personal suposen un augment de 900.000 euros, derivats sobretot per l'increment previst a l'avantprojecte de la Llei de Pressupostos. L'acord preveu una puja del 2,5% que s'ha d'afegir a l'1,5% que s'aplica des d'aquest novembre i té efectes retroactius. De l'aplicació del nou contracte programa, a més, se'n deriva un increment de 664.000.

Una altra de les àrees que més creixen és la de Benestar Social, amb un increment de 900.000 euros. Més del 70%, però, anirà destinat a recursos humans. En aquest sentit, hi haurà nous tècnics i s'incrementarà la ràtio de professionals passant dels 34,5 al 2021 als 40 l'any que ve.

Les necessitats creixents de serveis per atendre les situacions de dependència i la situació de crisi econòmica i social ha portat a augmentar, de forma significativa, les dotacions pressupostàries en aquests àmbits. A més, s'incorpora un nou perfil en l'atenció a les persones sense llar, per treballar les situacions d'exclusió residencial i garantir el dret a l'habitatge, amb l'objectiu d'acompanyar a construir un projecte de vida autònoma i suficient. L'increment és de 159.000 euros.

L'àrea de Medi Ambient comptarà amb gairebé 1 milió d'euros més destinats, principalment, a inversions, tant de millores en el servei de tractament de residus, com en la instal·lació de plaques fotovoltaiques per autoconsum en les mateixes instal·lacions, amb un total d'1,3 milions d'euros.

Prem per veure més contingut per a tu