Desmantellen cultius de marihuana amb 900 plantes a Empuriabrava, Blanes i Maçanet de la Selva

La Policia Nacional ha detingut tres persones i ha comissat les plantes, materials del cultiu i armes de foc

El cultiu indoor de Maçanet de la Selva.

El cultiu indoor de Maçanet de la Selva. / Policia Nacional

Redacció

Redacció

La Policia Nacional ha desmantellat en menys d'una setmana tres cultius a poblacions de les comarques gironines: Empuriabrava, Maçanet de la Selva i Blanes. S'han comissat 900 plantes i quatre quilograms de cabdells.

Tres persones han estat detingudes com a responsables de les plantacions i se'ls atribueix un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric.

Es calcula que haurien comès frau a les companyies elèctriques per valor de 117.664,08 euros.

Durant els operatius, a més, van localitzar 60 cartutxos d'armes de foc sense utilitzar, una carabina d'aire comprimit i material pel cultiu.

Les dues primeres investigacions es van portar a terme a Empuriabrava i a Maçanet de la Selva, gràcies a la col·laboració ciutadana. L'olor de dos habitatges va posar en alerta, també pel perill que suposa la sobrecàrrega d'aquestes plantacions per a la xarxa elèctrica i el risc d'incendi que suposa.

La plantació de marihuana a Empuriabrava.

La plantació de marihuana a Empuriabrava. / Policia Nacional

Durant l'escorcoll es van localitzar 351 plantes de marihuana i quatre quilos de cabdells al garatge d'un xalet d'Empuriabrava. La plantació estava darrere una porta blindada.

A Maçanet de la Selva es van localitzar, per la seva banda, 296 plantes més i la companyia elèctrica fa certificar un frau de 43.000 euros. Aquí es va detenir el responsable que es trobava en situació irregular i havia estat detingut pel mateix motiu feia només tres mesos.

La darrera plantació localitzada va ser en una masia de Blanes. Aquesta estava ocupada il·legalment. Es va detectar un alt consum d'energia elèctrica que sobrecarregava la xarxa.

250 plantes més

Una vegada realitzada l'entrada i registre, es van localitzar les darreres 250 plantes de marihuana.

Es va intervenir l'arma d'aire comprimit, munició de plom i 60 cartutxos sense utilitzar. En aquesta plantació la companyia elèctrica va xifrar en 10.000 euros el frau.

En tots tres casos es va aconseguir restablir el subministrament elèctric normalitzat a la zona i resoldre els talls de llum que patien els veïns.

En l'operatiu, hi van participar agents de la Policia Nacional, de la Policia Local de Castelló d'Empúries, de Maçanet de la Selva, de Blanes i de Lloret de Mar.

Els tres detingut van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

La Policia deté una persona a Maçanet de la Selva.

La Policia deté una persona a Maçanet de la Selva. / Policia Nacional