Castelló digitalitzarà el fons fotogràfic de la família Negre Pastell

Imatges de l’àlbum. | AJUNTAMENT DE CASTELLÓ

Imatges de l’àlbum. | AJUNTAMENT DE CASTELLÓ / ddg. castelló d’Empúries

ddg. castelló d’Empúries

L’Ajuntament de Castelló ha rebut una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitatper a catalogar i digitalitzar 1.228 fotografies provinents de la família de l’advocat Pelai Negre Pastell.

El fons fotogràfic va ingressar a l’Arxiu Municipal el passat 2021per la donació de M. Rosa Montañá Gratacós i les germanes Corbatón Montañá, hereves de l’advocat castelloní Pelai Negre Pastell (Castelló d’Empúries 1895 – Girona 1984). La formalització de la donació i la cessió de drets de les imatges s’articulà en un seguit de pactes en forma de conveni que fou signat el 9 de maig del 2022. El conjunt abraça una cronologia que va des de mitjans del segle XIX fins a la dècada dels cinquanta del segle XX. Entre les fotografies trobem cartes de visita, instantànies, postals, retrats de grup i retrats d’estudi relacionats amb les famílies Negre i Pastell i el seu cercle social, ent realtres.

El valor ha permès obtenir la subvenció. La digitalització d’aquest fons permetrà la consulta i visualització a través del repositori Arxius en línia facilitant-ne la cerca.