Segueix-nos a les xarxes socials:

Descarten que l'atac de l'home mort a trets a Figueres estigui relacionat amb la violència masclista

L'alcalde de Figueres dona «suport» a l'actuació de la Urbana que va acabar amb un home mort a trets

Mor l'home abatut a trets per la Guàrdia Urbana a Figueres i que havia amenaçat l'excunyada i la neboda amb una escopeta

Mor un home abatut a trets a Figueres que havia amenaçat l'excunyada i la neboda amb una escopetaGemma Tubert / ACN

4

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef dona «suport» a l'actuació de la Guàrdia Urbana que aquest dimarts va acabar amb un home abatut a trets i que va acabar morint. L'home era veí de Figueres i tenia 71 anys i va acabar perdent la vida a l'hospital de Figueres.

El batlle en una piulada a l'antic Twitter assegura que els agents van actuar "amb diligència i responsabilitat, evitant mals majors" i els dona el seu "suport i reconeixement".

D'altra banda, la primera tinent d'alcalde de Figueres, Carme Martínez, ha explicat a l'ACN que la intervenció va "evitar mals majors" i ha dit que estan i estaran "al costat" dels agents actuants. D'altra banda, Martínez ha descartat l'obertura de cap investigació interna per part de la Guàrdia Urbana i ha dit que tot està en mans de la DIC dels Mossos.

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra de la seva banda, segueixen indagant sobre els fets i descarten d'entrada que l'atac al domicili d'una familiar estigui relacionat amb la violència masclista. I és que les persones a qui va amenaçar amb una escopeta eren la seva excunyada i la seva neboda.

Disputa econòmica

Amb tot per ara no han informat oficialment de cap mòbil que va portar a l'home a disparar contra la casa i amenaçar les familiars. El que seria és una disputa familiar i algunes fonts apunten a un tema econòmic. Segons fonts del cas, la investigació apunta a un conflicte econòmic entre l'home i la seva família política perquè fa vuit anys havia fet feines per a ells i creia que li devien diners. Les mateixes fonts indiquen a l'ACN que d'això havien passat vuit anys durant els quals no havien tingut contacte.

D'altra banda, l'autòpsia que se li farà a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona haurà de determinar quins trets van causar la mort a l'agressor.

Aquest dimecres els Mossos encara han estat sobre el terreny recollin vestigis.

Tot i això, els investigadors dels Mossos es troben acabant de prendre declaracions així com revisant imatges de les càmeres de la casa i dels mateixos agents i també vestigis de la casa. La investigació d'entrada ha d'aclarir què ha provocat l'actuació de l'agressor, però també si l'actuació dels agents de la Guàrdia Urbana va ser la correcta.

Prem per veure més contingut per a tu