Descarten que l'atac de l'home mort a trets a Figueres estigui relacionat amb la violència masclista

L'alcalde de Figueres dona «suport» a l'actuació de la Urbana que va acabar amb un home mort a trets

Mor l'home abatut a trets per la Guàrdia Urbana a Figueres i que havia amenaçat l'excunyada i la neboda amb una escopeta

Eva Batlle

Eva Batlle

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef dona «suport» a l'actuació de la Guàrdia Urbana que aquest dimarts va acabar amb un home abatut a trets i que va acabar morint. L'home era veí de Figueres i tenia 71 anys i va acabar perdent la vida a l'hospital de Figueres.

El batlle en una piulada a l'antic Twitter assegura que els agents van actuar "amb diligència i responsabilitat, evitant mals majors" i els dona el seu "suport i reconeixement".

D'altra banda, la primera tinent d'alcalde de Figueres, Carme Martínez, ha explicat a l'ACN que la intervenció va "evitar mals majors" i ha dit que estan i estaran "al costat" dels agents actuants. D'altra banda, Martínez ha descartat l'obertura de cap investigació interna per part de la Guàrdia Urbana i ha dit que tot està en mans de la DIC dels Mossos.

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra de la seva banda, segueixen indagant sobre els fets i descarten d'entrada que l'atac al domicili d'una familiar estigui relacionat amb la violència masclista. I és que les persones a qui va amenaçar amb una escopeta eren la seva excunyada i la seva neboda.

Disputa econòmica

Amb tot per ara no han informat oficialment de cap mòbil que va portar a l'home a disparar contra la casa i amenaçar les familiars. El que seria és una disputa familiar i algunes fonts apunten a un tema econòmic. Segons fonts del cas, la investigació apunta a un conflicte econòmic entre l'home i la seva família política perquè fa vuit anys havia fet feines per a ells i creia que li devien diners. Les mateixes fonts indiquen a l'ACN que d'això havien passat vuit anys durant els quals no havien tingut contacte.

D'altra banda, l'autòpsia que se li farà a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona haurà de determinar quins trets van causar la mort a l'agressor.

Aquest dimecres els Mossos encara han estat sobre el terreny recollin vestigis.

Tot i això, els investigadors dels Mossos es troben acabant de prendre declaracions així com revisant imatges de les càmeres de la casa i dels mateixos agents i també vestigis de la casa. La investigació d'entrada ha d'aclarir què ha provocat l'actuació de l'agressor, però també si l'actuació dels agents de la Guàrdia Urbana va ser la correcta.