Segueix-nos a les xarxes socials:

La Generalitat informa favorablement de la recuperació de la Pletera

La Direcció General de Polítiques Ambientals diu que no cal fer cap avaluació ambiental

La Generalitat informa favorablement de la recuperació de la Pleterates

La Direcció General de Polítiques Ambientals de la Generalitat ha emès un informe d'impacte ambiental favorable al projecte de restauració ambiental dels ecosistemes costaners de la Pletera, a l'Estartit. En concret, ha determinat que no s'ha de sotmetre a avaluació d'impacte ambiental ordinària, atès que l'actuació prevista no té efectes adversos significa?tius en el medi ambient. Una actuació, en tot cas, que ja està en marxa. El projecte, promogut i tramitat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí preveu restaurar els ecosistemes costaners i dunars de la maresma de la Pletera, situada al darrere de la platja de l'Estartit. Es tracta d'un àmbit afectat per un projecte d'urbanització que es va iniciar a finals dels anys 80, amb la construcció de passejos, accessos i un bloc d'habitatges, però que no va continuar.

Per restablir les característiques geomorfològiques originals de la zona i la seva funcionalitat ecològica s'hi han definit quatre bandes paral·leles a la línia de costa. La primera consistirà en dunes mòbils i un cordó dunar; una segona banda estarà formada per una barreja de materials sorrencs alternats amb substrats argilosos; la tercera tindrà unes llacunes d'aigua; i la quarta estarà formada per maresmes.

Les actuacions principals seran l'enderroc dels vials i de les infraestructures de serveis actuals; la retirada de runes acumulades en diferents punts; i l'actuació directa sobre la banda de llacuna i la banda de saladar on es preveu la formació llacunes i la recuperació de les maresmes. També s'actuarà sobre la llacuna Fra Ramon i es delimitaran itineraris de vianants que permetran recórrer l'entorn sense afectar el nou espai ?recuperat, ha informat la Direcció General de Polítiques Ambientals.

Prem per veure més contingut per a tu