Segueix-nos a les xarxes socials:

Simulacre d'incendi en una embarcació al port de Palamós

Va servir per posar en pràctica el Pla d'Autoprotecció i comprovar la coordinació dels cossos actuants

Simulacre d'incendi en una embarcació al port de Palamósprotecció civil de la generalitat

El Port Esportiu Marina de Palamós va ser l'escenari ahir d'un simulacre d'incendi en una embarcació amb possible vessament de carburant i enfonsament, sense provocar ferits. L'exercici va consistir en un incendi en una embarcació de 10 metres d'eslora, a l'aigua, amb possible vessament de carburant i enfonsament de l'embarcació sense provocar ferits. L'objectiu del simulacre era practicar el sistema d'avisos del Pla d'Autoprotecció del port i les accions del seu personal, i alhora comprovar la coordinació entre els mitjans i cossos d'emergències.

Un cop detectat el foc, un dels treballadors ha iniciat el protocol d'avisos establert al Pla d'Autoprotecció trucant al telèfon d'emergències 112, al CECAT de Protecció Civil, i a la Policia Local.

El Contramestre va actuar de cap d'emergència i va coordinar amb els mariners del port l'operació d'aïllament de l'embarcació. Bombers va extingir l'incendi; els Mossos, amb la Policia Local, van liderar el grup d'ordre i es van ocupar del control dels accessos al port, van assegurar la zona de l'accident i establir els perímetres de seguretat necessaris. També hi havia el tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament i una unitat Naval del Servei Marítim de la Guàrdia Civil va tancar la bocana. L'embarcació de Salvament va ser present a la bocana de la Marina tot i no intervenir. Protecció Civil de la Generalitat també hi va ser present.

Prem per veure més contingut per a tu