Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Estat inicia els treballs per reformar el passeig del Molinet

La maquinària pesada hi intervindrà a partir de la setmana que ve i les obres han d'estar en sis mesos

L'Estat inicia els treballs per reformar el passeig del Molinetddg

Les actuacions sobre el terreny dela reinvidicada rehabilitació del passeig marítim del Molinet de l'Estartit han començat aquesta setmana. L'Estat espanyol va adjudicar l'obra a primers de juliol per un import de 575.204,34 euros (sense IVA) i la seva execució tindrà un termini de sis mesos. L'objectiu és que estiguin enllestides per la propera Setmana Santa. Aquests dies, els operaris estan senyalitzant l'àmbit d'actuació i la setmana vinent ja hi actuarà la maquinària pesada, han informat des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

El projecte que s'executarà ha tingut en compte l'alt valor natural del paratge i la seva integració paisatgística. El tram objecte de rehabilitació és el comprès entre el darrer espigó i el cap de la Barra (260 metres). El nou passeig tindrà una amplada de set metres i dos trams clarament diferenciats, un dels quals estarà reservat a vianants i bicicletes.

En el primer tram (130 metres) hi haurà un carril de tres metres, amb paviment d'aglomerat asfàltic, per a la circulació de vehicles, i un altre de quatre metres per a vianants i bicicletes, pavimentat amb llambordes, al costat de mar, a tocar amb el mur de contenció i amb vistes a les illes Medes. El segon tram (130 metres) estarà destinat exclusivament a vianants i ciclistes, que disposaran d'una calçada de set metres d'amplada, pavimentada amb llambordes. Parcialment, en la part est a tocar la muntanya, es formarà una plataforma elevada enjardinada, que potenciarà l'ús de mirador sobre les Medes, amb mobiliari urbà de bancs i lloses de pedra de sant Vicenç, han afegit les fonts municipals. No es preveu una zona d'estacionament, però es reservaran espais per a càrrega i descàrrega.

Les obres començaran amb la retirada dels serveis existents i la demolició del paviment i d'un mur. S'excavarà la part posterior del mur per després consolidar-lo. Entre altres actuacions de reforç del mur que dóna al mar es col·locarà pedra de 800 a 1.200 quilos a l'escullera. En el tram de mur més erosionat s'hi col·locaran blocs de pedres de 4.000 a 6.000 quilos. Quant als dos trams de mur deteriorats, se'n construiran de nous.

Prem per veure més contingut per a tu