Segueix-nos a les xarxes socials:

Forallac multarà els actes incívics amb fins a 3.000 euros

La nova ordenança de civisme del municipi ha entrat en vigor aquest mes de novembre

La nova ordenança municipal de civisme de Forallac ha entrat en vigor aquest mes. L'objectiu del reglament és millorar la qualitat de vida i a fomentar la cohesió social al municipi.

L'Ajuntament ha informat que amb aquesta eina es vol vetllar pel manteniment de l'espai públic en condicions adequades i fomentar la corresponsabilitat dels ciutadans, fent-los prendre consciència de la importància de l'aportació personal de cadascú, en un espai de tots. També es fixa un règim sancionador, tal com estableix la llei, per a les infraccions que es produeixin.

L'ordenança regula els drets i deures de l'Ajuntament i la ciutadania per aconseguir els objectius fixats. Es detallen els principis bàsics de la convivència, que s'han de basar en el respecte i la solidaritat, i els drets dels ciutadans a gaudir dels espais públics en condicions de seguretat, i a no haver de suportar situacions de risc o de perill que limitin el benestar i la intimitat.

En aquest sentit, es regulen les normes pel que fa a la utilització tant dels espais com dels béns i serveis de domini públic (parcs i jardins, mobiliari urbà, fonts, arbrat, enllumenat, etc.), ha exposat l'Ajuntament.

Un capítol important de l'ordenança fa referència a la tinença d'animals. En aquest apartat es detallen les responsabilitats generals dels propietaris cap a les seves mascotes i les responsabilitat que tenen pel fa a la convivència i a l'ús de la via pública (deposicions, vigilància, lladrucs, etc.).

L'ordenança contempla un capítol destinat a infraccions que es classifiquen segons siguin lleus, greus o molt greus, i es fixen els imports de les sancions. Les infraccions lleus es sancionaran, tal com estableix la llei, amb multes de 100 fins a 750 euros; les greus amb multes de 750,01 a 1.500 euros i les molt greus amb multes de 1.500,01 a 3.000 euros, ha informat l'Ajuntament de Forallac.

Núria Lagraña, regidora de Ciutadania de Forallac, s'ha mostrat molt satisfeta de «poder disposar, després d'un acurat treball jurídic i tècnic, d'una eina efectiva per resoldre les situacions i circumstàncies que puguin afectar la convivència o alterar-la; i per preservar l'espai públic com a lloc de convivència.»

Prem per veure més contingut per a tu