El port de Palamós s’omple de públic en el primer dia del festival Terra de Mar

Els visitants han pogut experimentar amb la realitat virtual la navegació en una de les embarcacions que competiran a la Copa Amèrica

Visitants al port de Palamós en el marc del festival, quest matí.

Visitants al port de Palamós en el marc del festival, quest matí. / Ajuntament de Palamós

DdG

Centenars de persones han passat avui pel port de Palamós, en la primera jornada del festival mariner de la Costa Brava, Palamós Terra de Mar, que té lloc durant tot aquest cap de setmana.

En aquesta ocasió el festival gira entorn de l’esport de la vela, del qual Palamós és referent, amb l’activitat que durant l’any impulsa el Club Nàutic Costa Brava/Club Vela Palamós. Precisament aquesta entitat local és la protagonista de la mostra que s’ubica a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca on, mitjançant la projecció d’imatges i la mostra de trofeus, es pot fer un recorregut per la història del club, recordant les persones que l’han integrat durant tota la seva llarga trajectòria.

Enguany se suma també la final de la prestigiosa regata de la Copa Amèrica de vela, que l’octubre vinent es disputarà en aigües catalanes, i a la qual el públic assistent al festival Palamós Terra de Mar pot fer una aproximació, mitjançant l’exposició que la Fundació Barcelona Capital Nàutica, ha ubicat al port de Palamós. Els visitants poden gaudir d’una experiència de realitat virtual, endinsant-se en un dels tallers d’un dels equips competidors, i experimentant com és la navegació sobre una de les embarcacions participants. 

A banda tots els assistents tenen l’oportunitat de poder visitar les diverses embarcacions participants. També es poden visitar el vaixell dels Mossos d’Esquadra, Cap de Creus; o dels Agents Rurals, Solraig. Al seu costat també hi ha la Goleta Äran. Enguany el festival torna a oferir als seus visitants la possibilitat de fer recorreguts marítims pel litoral palamosí, entre altres activitats.