Segueix-nos a les xarxes socials:

La dibuixant Pilarín Bayés il·lustra un llibre sobre la vida de Rafael Patxot

El conte repassa els escenaris per on va passar el mecenes, escriptor i científic de Sant Feliu de Guíxols

La dibuixant Pilarín Bayés il·lustra un llibre sobre la vida de Rafael Patxot

La dibuixant Pilarín Bayésha il·lustrat el conte que repassa la vida del mecenes i científic ganxó, Rafael Patxot. Segons va informar Ràdio Sant Feliu, el llibre l'ha publicat l'editorial Mediterrània, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, la Diputació de Barcelona i l'Institut d'Estudis Catalans.

Sota el títol de Petita història de Rafael Patxot i Jubert, el conte repassa diferents moments de la vida del mecenes de la cultura catalana, escriptor i científic que va instal·lar un observatori astronòmic i meteorològic a una finca del passeig del mar. Per això s'hi reconeixen llocs com la platja ganxona, la casa Patxot, el conjunt arquitectònic del monestir o el Casino dels nois, entre altres.

Nascut el 1872 a Sant Feliu, Patxot, va sestar vinculat als moviments intel·lectuals i polítics de l'època i a l'excursionisme, i va ser editor durant la dictadura de Primo de Rivera, contribuint a l'edició de les publicacions de l'Institut d'Estudis Catalans.

El conte repassa aquells primers anys de la seva vida i l'entorn familiar, l'etapa que va viure a Barcelona i, finalment, el seu exili a Suïssa, arran de la Guerra Civil espanyola. Patxot va morir a Ginebra, el 1964, al 91 anys d'edat.

Prem per veure més contingut per a tu