Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Cruïlles obre dos nous vials d'accés al nucli de Puigventós

L'objectiu és millorar la mobilitat dels veïns especialment a la sortida · La connexió nord amb la carretera C-66 inclourà un carril bici

L'Ajuntament de Cruïlles obre dos nous vials d'accés al nucli de PuigventósMarc Martí

La urbanització del Puigventós de Cruïlles tindrà dos nous vials asfaltats per millorar els accessos d'entrada i sortida. L'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura anuncia que obrirà dues connexions asfaltades al nord i al sud del nucli d'habitatges més gran del municipi.

Actualment, l'accés a la urbanització té dues entrades i una sola sortida. Una entrada i una sortida es troben a la carretera GI664; mentre que l'altra entrada és a través d'un camí asfaltat que connecta amb la bisbalenca avinguda Josep Tarradellas, a l'extrem sud de les naus industrials que hi ha a la capital del Baix Empordà. Aquesta escassetat d'accessos provoca dificultats per als veïns que van direcció a Girona, a més, de problemes de circulació en emergències o èpoques d'aiguats com els de novembre, recorda l'alcalde del municipi, Salvi Casas. I apunta: «Volem millorar els accesos a Puigventós i parlant amb els veïns i tècnics municipals hem dissenyat dues propostes».

Millores proposades

La primera solució proposada és la modificació d'un projecte per connectar el carrer Coll Blau amb la carretera C-66 que uneix la Bisbal d'Empordà amb Girona i que serà només de sortida per evitar el trànsit. Concretament, la proposta preveu un vial de 5 metres d'amplada que incorporarà un carril bici d'entrada i sortida. L'obra es farà amb una partida reservada del romanent del pressupost del 2018.

El segon projecte consisteix en l'asfaltatge del camí que va de Puigventós en direcció a les terreres i tindrà 4 metres d'amplada. El projecte es portarà a licitació pública dijous. A més, l'actuació disposa d'una subvenció de 30.000 euros de la Diputació a la qual s'haurà de sumar una altra partida corresponent als pressupostos municipals del 2019.

Les obres permetran a la urbanització tenir tres sortides i tres entrades asfaltades, tot ampliant les dues entrades i una sortida actuals. Puigventós disposa de més de 400 habitants i és el nucli de població més gran del municipi.

Prem per veure més contingut per a tu