Segueix-nos a les xarxes socials:

Arrenquen les jornades gastronòmiques «La poma a la cuina», a Torroella

Cinc restaurants participen en la catorzena edició de la iniciativa local La proposta es fa durant tot l'octubre, amb un concurs el dissabte 26

Arrenquen les jornades gastronòmiques «La poma a la cuina», a Torroelladdg

Torroella de Montgrí i l'Estartit ha presentat aquesta setmana la catorzena edició de les jornades gastronòmiques «La poma a la cuina», que se celebren durant aquest mes d'octubre. Aquest any, a la proposta hi participaran cinc restaurants per promocionar la poma i la cuina local.

La iniciativa pretén reivindicar un producte estratègic per a l'economia i el manteniment del paisatge del Baix Ter com és la poma. A banda dels menús especials amb la presència de la fruita, es programen activitats paral·leles relacionades amb l'esdeveniment. Entre aquestes, el concurs popular de postres de poma, el dissabte 26 d'octubre, a la plaça de la Vila de Torroella.

En aquest sentit, tots els menús elaborats per restauradors que participen en les jornades tenen la poma com a protagonista en l'entrant, l'acompanyament, el plat principal o les postres.

Propostes dels restauradors

Els restaurants que hi participen aquest any són el Picasso, l'Alba, Can Dalfó, el Club Nàutic Estartit, La Palmera i les Medes II. La iniciativa ja fa 14 anys que se celebra i està organitzada per l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit, Poma de Girona i Castell de Peralada.

L'acte de presentació de l'edició es va fer dijous a la seu de l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes, amb la participació d'una representació dels restaurants participants, així com de l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer; el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé; el vicepresident de l'Estació Nàutica, Josep Maria Pla, i el president de Poma de Girona, Llorenç Frigola.

Per la seva banda, els organitzadors destaquen la importància del treball transversal entre el sector privat i públic per reivindicar un producte tan important per al territori i agraeixen la continuació d'aquestes jornades per revalorar l'economia local.

Prem per veure més contingut per a tu