Segueix-nos a les xarxes socials:

El projecte Palamós Peix organitzarà visites escolars a la llotja per fer divulgació

El pla estratègic també preveu un nou disseny de les tapes de les cubetes per preservar millor el producte

El projecte Palamós Peix, pensat per promure la pesca i el consum sostenible i el coneixment del producte entre la població, organitzarà visites escolars a la llotja. Es preveu que durant aquest curs hi passin almenys 400 escolars de primària i secundària del municipi del Baix Empordà.

El que es vol amb aquesta activitat és que, a banda del procés de venda, també coneguin les espècies locals i la seva temporalitat a partir d'un exercici pràctic sobre el peix fresc, les seves característiques i les propietats saludables i nutrients del producte.

És una de les accions que es van donar a conèixer ahir del pla estratègic, que també preveu millores en el disseny de cubetes del peix fresc i la posada en marxa del web.

També s'ha explicat que s'està treballant en el disseny d'una tapa reixada de la cubeta de peix actual. Serà de polietilè d'alta densitat reutilitzable i permetrà mantenir la cadena de fred del producte tot afegint gel al damunt de la tapa. Així es podrà garantir una temperatura idònia per sota dels 5 ºC.

El pla estratègic Palamós Peix es va donar conèixer el juliol de l'any passat i des de llavors es treballa des de diversos àmbits amb l'objectiu de promoure la pesca i el consum sostenible. El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors palamosina amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi.

Prem per veure més contingut per a tu