Segueix-nos a les xarxes socials:

Enxampats a Platja d'Aro venent garotes de forma il·legal

S'han denunciat dos homes per marisquejar garoines a escala recreativa i oferir-les a compradors

Enxampats a Platja d'Aro venent garotes de forma il·legalAgents Rurals

Enxampats i denunciats dos individus per venda il·legal de garotes. Aquests han acabat denunciats pel fet de marisquejar les garoines a escala recreativa i oferir-les a compradors. Un fet que està totalment prohibit.

En una actuació conjunta dels Agents Rurals, la inspecció de la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible i la Policia Local de Castell-Platja han interceptat els individus a l’aparcament d’un centre comercial on havien quedat amb un comprador. A banda, han pogut acreditar que els dos homes també distribuïen i venien les garotes per cases particulars.

Des dels Agents Rurals recorden que les garotes marisquejades en l'àmbit recreatiu només poden ser per autoconsum. La seva venda o distribució està totalment prohibida.

Els mariscadors s'han pogut interceptar després de diversos seguiments i s'ha pogut fer a finals de gener i in fraganti quan transaccionaven amb un comprador. S'han intervingut 138 garotes i han estat retornades al mar.

Cal recordar que el període hàbil per marisquejar garotes a escala recreativa va del 10 d’octubre al 31 de març i aquestes garotes només poden ser per autoconsum.

El Grup de Suport Marí del Cos d’Agents Rurals fa actuacions de vigilància i inspecció per mar i també per terra perquè es compleixi la normativa dins els espais naturals marítims, recorden en un comunicat.

Bosses amb garotes per distribuir

Prem per veure més contingut per a tu