Enxampats a Platja d'Aro venent garotes de forma il·legal

S'han denunciat dos homes per marisquejar garoines a escala recreativa i oferir-les a compradors

Un dels dos homes en el moment que surt de la platja carregat amb un sac de garotes

Un dels dos homes en el moment que surt de la platja carregat amb un sac de garotes / Agents Rurals

Eva Batlle

Eva Batlle

Enxampats i denunciats dos individus per venda il·legal de garotes. Aquests han acabat denunciats pel fet de marisquejar les garoines a escala recreativa i oferir-les a compradors. Un fet que està totalment prohibit.

En una actuació conjunta dels Agents Rurals, la inspecció de la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible i la Policia Local de Castell-Platja han interceptat els individus a l’aparcament d’un centre comercial on havien quedat amb un comprador. A banda, han pogut acreditar que els dos homes també distribuïen i venien les garotes per cases particulars.

Des dels Agents Rurals recorden que les garotes marisquejades en l'àmbit recreatiu només poden ser per autoconsum. La seva venda o distribució està totalment prohibida.

Els mariscadors s'han pogut interceptar després de diversos seguiments i s'ha pogut fer a finals de gener i in fraganti quan transaccionaven amb un comprador. S'han intervingut 138 garotes i han estat retornades al mar.

Cal recordar que el període hàbil per marisquejar garotes a escala recreativa va del 10 d’octubre al 31 de març i aquestes garotes només poden ser per autoconsum.

El Grup de Suport Marí del Cos d’Agents Rurals fa actuacions de vigilància i inspecció per mar i també per terra perquè es compleixi la normativa dins els espais naturals marítims, recorden en un comunicat.

Bosses amb garotes per distribuir

Bosses amb garotes per distribuir / Agents Rurals