Segueix-nos a les xarxes socials:

Club Entendre-hi + Animals i plantes

Consells per viatjar amb el gos o el gat durant les vacances

Consells per viatjar amb el gos o el gat durant les vacances

L’estiu ja ha arribat, i també la calor. Pot ser que estiguis ultimant els preparatius per anar-te’n de vacances i que hagis decidit emportar-te el teu gos o gat a passar uns dies de descans fora de casa. Si és el cas, hi ha una sèrie de recomanacions que convé que tinguis en compte perquè el viatge sigui el més còmode i agradable possible per a tots dos.

Tanmateix, abans d’iniciar un viatge amb el teu gos o el teu gat (o tots dos), has de tenir en compte la idiosincràsia mateixa de l’animal, és a dir, quin caràcter i quines peculiaritats té i com d’amoldable és als entorns estranys per a ell, perquè no és el mateix viatjar amb un animal tranquil, que se sobreposa als canvis sense problemes, que amb un a qui no li agrada estar envoltat d’estranys i ser en llocs desconeguts.

Acostumar-los des de petits

Per a la Montse Rovira, una agent immobiliària catalana amant dels animals –té dos gossos i un gat– és fonamental «acostumar-lo a viatjar des de petit». «Nosaltres vam començar a viatjar amb la gata quan tenia setmanes i ara la portem a tot arreu: restaurants, bars, botigues... fins i tot ha fet la ruta del Cares», a Astúries,

i d’una manera molt peculiar: passejant amb un arnès, com si fos un gos. És per això que era conegut com «el gat del Cares», diu Rovira, que explica que els resultava complicat fer senderisme sense que la gent els parés per preguntar-los, a ella i a la resta de la família –el seu marit i dues filles–, com havien aconseguit que el gat fes la caminada. «És veritat que la meva gata no aguanta tant com un gos, però quan es cansa, la puges a la motxilla i ja està», explica.

Sigui com sigui, és convenient planificar un viatge adaptat a la teva mascota, igual que es fa quan es viatja en parella, amb nens petits o amb gent gran. I, a l’hora d’organitzar les escapades amb el teu gos o gat, cal tenir en compte una sèrie de recomanacions:

Finalment, cal tenir en compte que les restriccions en els mitjans de transport i en gairebé tots els allotjaments i locals de restauració no afecten els gossos guia i els gossos d’assistència, que no solen tenir problemes per viatjar amb els seus propietaris a l’interior de la cabina d’un avió o dins de l’autobús, per exemple, i poden fins i tot viatjar en aerolínies o mitjans de transport que normalment no admeten mascotes a bord.

Al Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO som amants dels éssers vius i ens interessa tot allò que hi està relacionat. Aquí us explicarem tot allò relacionat amb les vostres mascotes i com treure el màxim profit de les vostres plantes, sempre des d’un punt de vista ecològic i sostenible. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.

Prem per veure més contingut per a tu